Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Náš traktor a ruský šrot. Ukrajinská pošta má novou známku, střílí si z okupantů

Autor: ČTK, mav - 
18. června 2022
05:00

Ukrajinská pošta představila podobu nové známky - na obrázku bude traktor s ukrajinskou vlajkou, který za sebou táhne poničený ruský tank. Podle serveru RBK-Ukrajina o vzhledu známky rozhodli Ukrajinci hlasováním.

Do ankety se zapojilo téměř 834.000 lidí. Pro verzi připomínající záběry ukrajinských traktorů odtahujících ruské tanky nebo těžkou techniku, které se objevily na sociálních sítích hned v prvních dnech invaze, jich podle ukrajinské pošty hlasovalo přes 340.000. Známka nese název: „Dobrý večer, jsme z Ukrajiny“ a k mání má být za měsíc.

„Zobrazuje ukrajinské traktorové jednotky a ruský šrot,“ komentuje na Twitteru kanál Nexta a dodává, že se známka vydá v pěti milionech exemplářích.

Ukrajinská pošta v souvislosti s ruskou vojenskou agresí už dříve vydala známku na počest obránců Hadího ostrova, kteří na začátku ruské invaze nevybíravými slovy vzkázali ruské válečné lodi, že se nehodlají vzdát. Je na ní vyobrazen ukrajinský voják na břehu a ukazuje ruku se zdviženým prostředníkem ruskému vojenskému plavidlu na moři. Nazvaná je podle slavného výroku: „Ruská válečná lodi, jdi do pr*ele“.

Na Ukrajině známka vyvolala obrovský rozruch a poptávku, lidé na ni stáli dlouhé fronty několik hodin před zahájením prodeje, připomněl portál RBK-Ukrajina.

Video  Ukrajinští farmáři ukradli ruskou bojovou techniku za pomocí traktorů.  - Twitter
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa