Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tetka v bunkru vynadala Putinovi kvůli rajčatům: Potřebuju sázet a ta dě*ka mě tam nepustí!

Autor: pma - 
14. května 2022
15:50

Válka na Ukrajině, kterou vyvolal ruský prezident Vladimir Putin, trvá už přes dva měsíce. Mnoho Ukrajinců se stále před bombardováním ukrývá v krytech a snaží se krátit si dlouhé chvíle myšlenkami na domov. Jedna tetička z Charkova je ale neklidná, že kvůli Putinovi nestihne zasadit rajčata.

Na Ukrajině jsou stále tisíce civilistů, kteří se ukrývají před ruskými okupanty v bunkrech. Je mezi nimi paní z Charkovské oblasti, která v krytu tráví už desítky dní. Z pobytu v kobce je celá nešťastná a potřebuje už do svého domu na venkově.

Na sociálních sítích začalo kolovat úsměvné video, kde Ukrajinka lamentuje, že už musí z krytu ven. „A co tady mám dělat? Potřebuju na venkov, musím zasadit rajčata už konečně. Potřebuju tam jet. A on mě tam nepustí, k**va jedna,“ stěžuje si na videu seniorka. Kdosi se ženy pobaveně ptá, koho tím myslí. „No přece Putina!“ odpovídá pohotově naštvaná Ukrajinka.  Stále však ale doufá, že svou úrodu rajčat letos sklidí.

Ruská invaze na Ukrajinu započala 24. února kolem čtvrté hodiny ranní středoevropského času. Ruský prezident Vladimir Putin tehdy vydal rozkaz ke „speciální vojenské operaci“ a prohlásil, že Rusko bude usilovat o demilitarizaci a „denacifikaci“ Ukrajiny. 

Od začátku ruské invaze na Ukrajinu bylo podle OSN zabito 223 dětí, dalších 408 nezletilých Ukrajinců bylo zraněno. Podle posledních dostupných zpráv celkový počet ukrajinských obětí vystoupal na 3280 zabitých civilistů. Za hlavní příčinu potvrzených úmrtí a zranění civilistů Úřad vysoké komisařky OSN pro lidská práva označil mimo jiné dělostřelecké a raketové ostřelování či letecké bombardování.

11:28
Dnes

Na ukrajinské frontové linii nastala patová situace, jsou proto příhodné podmínky pro zahájení mírových rozhovorů, míní běloruský vůdce Alexandr Lukašenko.

10:40
Dnes

Rusko ve středu v Radě bezpečnosti OSN vetovalo rezoluci proti závodům ve zbrojení ve vesmíru, kterou předložily Spojené státy a Japonsko. Návrh podpořilo 13 z 15 členů rady, Čína se zdržela.

Rezoluce vyzývala všechny státy, „aby aktivně přispěly k mírovému využití vesmíru a k předcházení závodů ve zbrojení ve vesmíru“. Návrh rezoluce dále zdůrazňoval, že je nutné dodržovat kosmickou dohodu, kterou ratifikovalo více než sto zemí, a nedopravovat na oběžnou dráhu kolem Země „žádné objekty s atomovými zbraněmi nebo jinými typy zbraní hromadného ničení“ a „nerozmisťovat takové zbraně ve vesmíru“. Detonace atomové bomby nebo jiné zbraně hromadného ničení by měla dramatický dopad na aktivity ve vesmíru a na planetu Zemi. Americká velvyslankyně při OSN Linda Thomasová-Greenfieldová varovala, že takový výbuch by mohl zničit tisíce satelitů poskytujících životně důležité služby pro komunikaci, vědu, meteorologii, zemědělství nebo národní bezpečnost.

10:10
Dnes

Za poslední den ztratil protivník 1040 lidí, 13 tanků, 14 obrněných vozidel a další, informuje generální štáb Ozbrojených sil Ukrajiny v ranním hlášení. Čísla nelze nezávisle ověřit.

Zobrazit celý online

Video  Ukrajinci prosí o pomoc Muska! A slovní válka exmanželů Brzobohatých  - Bára Horáková
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa