Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rusové zmučili a popravili ukrajinského karatistu Dana (†25): Mámě poslali fotky jeho těla!

Autor: pma - 
10. května 2022
19:24

V ukrajinském Mariupolu padl další mladý člověk. Teprve pětadvacetiletý nadějný šampion v karate Dan Zvonik byl ruskými okupanty nejdříve surově mučen a poté ho střelili do týla. Jeho matce pak zaslali fotky zmasakrovaného těla jejího syna.

Ukrajinec Dan Zvonik se disciplíně kjokušin karate věnoval několik let. Jako závodník byl velmi úspěšný a šikovný. Úspěšný byl například během šampionátu v jeho rodném Doněcku v roce 2014. Jenže v posledních týdnech měl na starosti úplně jiné věci než sport. Podobně jako zástupy dalších Ukrajinců odložil vše stranou a připojil se k armádě, aby chránil svou zem před vpádem ruských okupantů. Těm se však naneštěstí dostal do rukou, když skončil v zajetí.

Mámě poslali fotky synova těla

Ukrajinská média na konci dubna informovala o tom, že Dan byl jedním z vojáků, které Rusové zajali nedaleko Mariupolu. Na sociálních sítích se dokonce objevilo video, na které je právě mladý karatista společně s dalšími ukrajinskými vojáky, ale všichni jsou naživu. Rusové tehdy hlásili, že se zajatcům nic nestane. Jenže o pár dní později tamní média potvrdila zprávu, že Dan zemřel.

Zajatci měli být Ruskými vojáky mučeni a následně zastřeleni ranou do zátylku. Jenže to okupantům nestačilo. Dan byl na Ukrajině poměrně známým sportovcem a Rusům nedělalo problém sehnat si kontakt na karatistovu matku. Té okupanti poslali dokonce fotky, na kterých podle tetování na hrudi poznala svého zmasakrovaného chlapečka. Byla z fotek naprosto v šoku.

Posloužil ruské propagandě

Tělo pětadvacetiletého mladíka bylo předáno rodině na začátku května. O Danově smrti psala i ruská média, avšak využila mladého karatistu k propagandě. V článcích Rusové uvádí, že sportovec byl popraven kvůli tomu, že ‚podporoval nacistické myšlenky‘.

23:06
23. 4. 2024

Děkujeme za pozornost, se kterou sledujete náš online přenos věnovaný konfliktu na Ukrajině a událostem s ním souvisejícím. Další čerstvé zprávy můžete očekávat opět zítra ráno. Do té doby přejeme dobrou noc.

21:52
23. 4. 2024

Počet zraněných při dnešním ruském útoku na Dnipro se zvýšil na osm, informoval gubernátor Dněpropetrovské oblasti Serhij Lysak.

21:17
23. 4. 2024
!

Ruské úřady dnes informovaly o zadržení náměstka ruského ministra obrany Timura Ivanova kvůli podezření z braní úplatků. Ivanov patří k důležitým úředníkům ministerstva, uvedl portál Meduza. Na starosti měl záležitosti spojené s výstavbou.

Ivanov zodpovídal například za projekt takzvané obnovy okupovaného ukrajinského Mariupolu, výstavbu hlavního chrámu ruských ozbrojených sil nebo kosmodromu Vostočnyj, píší média. Náměstkem ministra obrany Sergeje Šojgua byl od roku 2016.

Zobrazit celý online

Video  Rusům se to s*re, velení kupí chyby! Putinův náčelník podtrhl narůstající napětí, říká Martin Svárovský.  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa