Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Prosím, nezavírej oči, žij! Ukrajinka přišla při ostřelování o vnuka (†14)

Autor: pma - 
2. května 2022
05:00

Ukrajinka Teťana Macehorová přišla při ostřelování města Lyman na východu země o svého vnuka. Toho následně musela i pohřbít. „Víte, jedna věc je pohřbívat své dítě, ale pohřbívat vnuka, který měl před sebou celý život, je hrůza,“ uvedla zdrcená babička.

„Byl tam obrovský výbuch, člověk nic neslyšel, neviděl, jen to, že na zemi leží tvůj vnuk a křičí,“ popisuje na videu, které se objevilo na sociálních sítích Ukrajinka Teťana Macehorová. Žena poté i přes stále probíhající palbu a výbuchy táhla svého vnuka a dceru, jeho matku, do sklepa. „Viděla jsem ležet dceru a vedle ní vnuka. Zavírali oči a já jsem hrozně křičela ‚Prosím, nezavírejte oči, žijte!‘ Bylo to hrozné,“ líčí hrůzy Ukrajinka. Vnuk svým zraněním ale bohužel podlehl.

Na videu také přiznává, že má kvůli neustálému ostřelování problémy se sluchem a že byla při dopadu jedné ze střel zraněna a krvácela. I přesto se snažili svým příbuzným pomoc.

„Doufala jsem, že se mi ztráta příbuzných vyhne. To se ale nestalo,“ popisuje smutně žena. „Nikdy jsem si nemyslela, že budu v takovém pekle a že se do něj dostanu,“ vypráví o hrůzách Teťana.

Ukrajinka musela pohřbít svého čtrnáctiletého vnuka a teď má ještě navíc starosti o svoji dceru, které byla chlapcovou matkou. „Víte, ona je jedna věc pohřbívat své dítě, ale pohřbívat vnuka, který měl před sebou celý život, je hrůza,“ říká v slzách Teťana.

„V minulosti se mě těma velkýma očima ptal ‚Babičko, budu žít?‘ a já řekla, že ano. Teď se ukazuje, že jsem lhala. Já žiju a on ne,“ líčí zdrcená babička. „Byla bych raději, kdyby on žil a umřela jsem já. Měla jsem možnost žít déle než on. Nikdy si to neodpustím,“ uzavírá uplakaná Teťana.

21:59
29. 4. 2024

Vážení čtenáři, pro dnešek se s vámi loučíme. Pokračovat budeme zase zítra v brzkých ranních hodinách. Přejeme vám dobrou noc.

21:39
29. 4. 2024

Běloruské úřady dnes prohlásily běloruský servis německé veřejnoprávní stanice Deutsche Welle (DW) za extremistickou organizaci a zakázaly veškeré jeho aktivity v zemi. Stanice o tom informovala na svém webu. V praxi to znamená, že každému, kdo s médiem spolupracuje, hrozí až sedmiletý trest vězení, napsala agentura AP.

21:13
29. 4. 2024

Ruské rakety zasáhly budovu Oděské právnické akademie. Podívejte se na novou fotografii z dnešního útoku.

Zobrazit celý online

Video  Rusko na Ukrajině zavádí rubl! Ceny za paliva opět stoupají. A Andělé patřili zesnulému Stypkovi  - Bára Horáková
Video se připravuje ...

 

 

Video se připravuje ...
Další videa