Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Okupant zbil a znásilnil ukrajinskou babičku Věru (83): Měli mě raději zastřelit, řekla poté

Autor: jel - 
14. dubna 2022
05:00

Z osvobozených měst na Ukrajině přicházejí v posledních dnech strašné zprávy o nechutných činech okupantů. Rusové se zjevně neštítí ničeho a kromě vražd, krádeží a násilí na nevinných lidech páchají také nechutná brutální znásilnění. Jejich oběťmi jsou ženy, náctileté, a dokonce i děti. Hrozný osud potkal i třiaosmdesátiletou učitelku v důchodu Věru.

Strašlivou událost popsala statečná Ukrajinka pro televizi CBS. Nebohé paní se při vyprávění zlomil hlas a v očích se jí leskly slzy. „Chytil mě zezadu pod krkem. Začal mě dusit, nemohla jsem dýchat,“ popsala seniorka. Ruský voják ji znásilnil a také zbil přímo v její vlastní ložnici. V domě byl přitom navíc celou dobu Věřin nemohoucí manžel.

„Když mě znásilňoval, řekla jsem mu: ‚Jsem tak stará, že bych mohla být tvoje matka. Co kdyby se tohle dělo tvé matce?‘ ale on mě jenom umlčel,“ uvedla žena, která dodala, že ji vše bolí. „Když skončil, vzal si láhev vodky. Zeptala jsem se, jestli se můžu obléct, ale štěkl na mě, že ne.“

Věra se domnívá, že útočník pocházel z východní Ukrajiny, z území kontrolovaného separatisty. Celou věc nahlásila policii, ale dodala, že se cítí tak, jako by nebyla ani živá ani mrtvá. 

„Měl mě raději zastřelit. Přála bych si, aby mě raději zabil, než aby udělal to, co udělal,“ uzavřela stará paní.

Bohužel se nejedná o ojedinělý případ. Z osvobozených měst přicházejí naprosto strašné zprávy. Okupanti využívají znásilnění jako zbraň. Mnoho žen, dívek i dětí si prošlo neskutečným peklem. 

22:58
26. 4. 2024

Vážení čtenáři, pro tuto chvíli se online zpravodajství k Ukrajině odmlčí, pokračuje zase ráno. Dobrou noc.

22:57
26. 4. 2024

Pravděpodobnost zhroucení ukrajinských obranných pozic klesá, sdělil podle estonské stanice ERR šéf estonské vojenské rozvědky Ants Kiviselg. Rusko se podle něj snaží využít zbývajícího času a podnikat intenzivní útoky, než na Ukrajinu dorazí další západní vojenská technika a munice.

„Rusko se snaží využít poslední příležitosti, než na Ukrajinu plně dorazí západní vojenská pomoc a bude nasazena,“ uvedl Kiviselg. Přestože ruské síly nezpomalily tempo svých útoků, jejich úspěchy jsou podle jeho názoru malé.

Ruské síly podle něj stejně jako v poslední době nadále vyvíjejí tlak především na město Časiv Jar, na oblasti západně od Doněcku, a také na obce, jimiž prochází železnice mezi Avdijivkou a Pokrovskem. Lokálního úspěchu podle něj ruská vojska dosáhla v Očeretyne u Avdijivky.

21:56
26. 4. 2024

Šéf Brovarského rajonu v Kyjevské oblasti Volodymyr Majboženko na předchodu pro chodce čtyři přejel. Nadýchal 2,3 promile, ukazuje kanál Nexta. Ve funkci ihned končí.

Zobrazit celý online

Video  Rusové vezou techniku k Finsku? A Ukrajinci zasévají v zaminovaných polích.  - Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa