Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Úlomky rakety přistály v jídelně: Bývalý ukrajinský premiér má po bombardování poničený dům

Autor: šamol - 
29. března 2022
20:15

Jeden ze soukromých domů v Darnickém okrese Kyjeva, do kterého v noci na 28. března dopadly úlomky ruské rakety sestřelené ukrajinskou protileteckou obranou, patří bývalému ukrajinskému premiérovi Witoldu Fokinovi. Tuto informaci potvrdil sám Fokin v rozhovoru pro Rádio Svoboda.

„Ano, byl poškozen můj dům. Je to škoda i proto, že jsem teď v Moldavsku na návštěvě u kamaráda. Chtěl jsem se vrátit domů a ukázalo se, že není kam. Raketa rozbila okna a dveře,“ řekl Fokin.

Expremiérovi pohled na Mariupol vhání slzy do očí

„Jsem přesvědčen, že ho opravíme, nejsou tam tak velké škody. Nedá se to srovnávat s tím, co se děje teď s našimi dalšími městy. Mariupol je město mojí maminky, když se na to podívám, neubráním se slzám,“ poznamenal bývalý premiér.

Jak se dozvědělo Rádio Svoboda, úlomky rakety poškodily několik dalších domů – vytrhaly okenní tabulky, zasekly se do fasády. Byla poškozena i auta a zraněna některá domácí zvířata. Dopad úlomků rakety se obešel bez obětí na lidských životech.

Státní služba pro mimořádné situace dříve oznámila, že v Darnickém okrese v Kyjevě úlomky rakety způsobily požár v soukromém domě. „Dne 27. března ve 23:12 přijala záchranná služba oznámení o požáru v Darnické čtvrti hlavního města. Hasiči zjistili, že v důsledku zásahu zbytků sestřelené rakety došlo k požáru v areálu soukromého statku v garáži,“ uvedla DSNS. 28. března v 01:24 byl požár na ploše 100 metrů čtverečních zlikvidován, uvedli záchranáři.

23:06
23. 4. 2024

Děkujeme za pozornost, se kterou sledujete náš online přenos věnovaný konfliktu na Ukrajině a událostem s ním souvisejícím. Další čerstvé zprávy můžete očekávat opět zítra ráno. Do té doby přejeme dobrou noc.

21:52
23. 4. 2024

Počet zraněných při dnešním ruském útoku na Dnipro se zvýšil na osm, informoval gubernátor Dněpropetrovské oblasti Serhij Lysak.

21:17
23. 4. 2024
!

Ruské úřady dnes informovaly o zadržení náměstka ruského ministra obrany Timura Ivanova kvůli podezření z braní úplatků. Ivanov patří k důležitým úředníkům ministerstva, uvedl portál Meduza. Na starosti měl záležitosti spojené s výstavbou.

Ivanov zodpovídal například za projekt takzvané obnovy okupovaného ukrajinského Mariupolu, výstavbu hlavního chrámu ruských ozbrojených sil nebo kosmodromu Vostočnyj, píší média. Náměstkem ministra obrany Sergeje Šojgua byl od roku 2016.

Zobrazit celý online

Video  Devastace okolí Mariupolu po ruském ostřelování  - reuters
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa