Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ukrajinci zničili ohromnou výsadkovou loď nepřítele: Polohu vyzradila ruská televize!

Autor: rix, ČTK - 
25. března 2022
12:29

Ukrajinská armáda oznámila, že u přístavu Berďansk v Azovském moři zničila ruskou výsadkovou loď Orsk. Pro Rusy jde vzhledem k jejich dalším plánům o ohromný problém. A co víc, ukázalo se, že polohu lodi měl vyzradit tři dny před tím ruský televizní reportér. 

Jen pouhé tři dny před zničujícím úderem ukrajinských sil na Berďansk v Azovském moři natočila ruská státní média reportáž o tom, jak v přístavu Rusové vykládají obrněná vozidla. Na záběrech byla i velká výsadková loď Orsk. To mohlo Ukrajincům poskytnout informace, kam přesně směřovat útok. 

Uznávaný námořní analytik Sutton pro deník Daily Mail poté bez jakýchkoli pochybností uvedl, že loď, kterou se Ukrajincům podařilo zasáhnout, byla pro Rusy nesmírně důležitá. To i v vzhledem k tomu, že invazní jednotky měly údajně v plánu velkou vyloďovací akci u Oděsy. 

Náměstkyně ministra obrany Hanna Maljarová v ukrajinské televizi prohlásila, že armáda zasáhla „obrovský cíl“, který může převážet 20 tanků, 45 obrněných vozidel a 400 vojáků.

Ukrajinci připravili okupantům v přístavu hotové inferno. Na několik fotografiích a videích byl vidět silný dým stoupající z přístavu. Zatímco velká loď byla v plamenech, další dvě z místa urychleně odplouvaly. I tato plavidla ale jevila známky poškození. Jaký typ útoku konkrétně způsobil explozi a požár na palubě lodi, není dosud jasné.

16:07
23. 4. 2024

Evropská unie zvažuje uvalení sankcí na více než deset firem, které dodávají do Ruska z členských zemí EU embargované zboží zahrnující zbrojní technologie. Informovala o tom dnes agentura Bloomberg s odvoláním na dokument, ke kterému získala přístup. Mluvčí Evropské komise se ke zprávě odmítl vyjádřit.

15:46
23. 4. 2024

Při ruském útoku na Kostiantynivku utrpělo zranění pět lidí, informuje The Kyiv Independent. K útoku v Doněcké oblasti došlo dnes ráno, uvedl guvernér Vadym Filaškin.

15:06
23. 4. 2024

Ruská armáda zesílí útoky na ukrajinská skladiště, kde jsou uložené zbraně dodávané Západem. Uvedl to dnes podle agentury TASS ruský ministr obrany Sergej Šojgu, podle kterého mají nyní ruské jednotky na ukrajinské frontě převahu.

„Máme iniciativu podél celé linie kontaktu a pokračujeme ve vytlačování nepřítele z jeho obsazených pozic,“ uvedl Šojgu na zasedání rady ruského ministerstva obrany.

Kompletní online

Video  Ukrajinci bojují už měsíc! Anonymous zveřejnili další cíle. A benzin zlevňuje!  - Bára Horáková
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa