Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rusové by mohli použít biologické zbraně! USA varují před nebezpečným arzenálem, který vraždil i v Sýrii

Autor: rc - 
10. března 2022
17:43

Válka na Ukrajině je každým dnem stále brutálnější. Rusové bombardují nemocnice, školy a obytné domy. Navíc údajně porušují dohodu o humanitárních koridorech a pálí do nevinných lidí, kteří utíkají do bezpečí. Kreml ve svém prohlášení obvinil Spojené státy, že na území Ukrajiny podporují program na výrobu biologických zbraní, což Bílý dům odmítá a upozorňuje, že právě Rusko má děsivou historii v používání strašlivých metod na likvidaci svých nepřátel!

Válka na Ukrajině se už táhne čtrnáct dní. První dny invaze na Ukrajinu, kterou prezident Vladimir Putin označil za „speciální operaci“, Rusové mířili hlavně na vojenské cíle, ovšem každým dnem se jejich útok stával brutálnější a v současné době bombardují i civilní cíle. Ve středu dokonce ostřelovali i porodnici v přístavním městě Mariupol. V prohlášení Kreml nařkl Spojené státy, že na Ukrajině podporují program na vývoj biologických zbraní. Jak podotýká britský deník The Guardian prohlášení Rusko vydalo bez jakýkoliv důkazů. Odezva Bílého domu na sebe nenechala dlouho čekat a na sociální síti Twitter Jen Psakiová, tisková tajemnice, uvedla, že je to naprosto lživá informace.

„Měli bychom si všichni dávat pozor, aby Rusko na Ukrajině případně nepoužilo chemické nebo biologické zbraně,“ napsala na sociální síti a připomněla, že je to Kreml, který své nepřátelé odstraňuje brutálními způsoby. „Je to Rusko, které má dlouhou a dobře zdokumentovanou historii o používání chemických zbraní včetně pokusů o atentát a otravu Putinových politických nepřátel, jako je Alexej Navalnyj,“ dodala s tím, že je Rusko podporovatelem používání chemických zbraní v Sýrii jakožto zastánce režimu Bašára Asada.

„Je to Rusko, které dlouhodobě udržuje program biologických zbraní v rozporu s mezinárodním právem,“ napsala tajemnice. Britský deník Daily Mail upozorňuje, že podle zjištění organizace Human Rights Watch mezi lety 2013 až 2018 došlo v Sýrii až k 85 útokům chemickými zbraněmi. V roce 2018 ve městě Douma došlo k útoku plynem sarin.

Kromě Alexeje Navalného se měl Kreml dopustit k pokusu o vraždu zpravodajce Sergeje Skripala a jeho dcery Julie, kteří byli nalezeni na lavičce v anglickém Salisbury. Údajný svědek viděl Julii, jak sedí na lavičce a má pěnu u pusy. Dceru s otcem se měli pokusit ruští agenti otrávit novičokem stejně jako Navalného. Skripal byl v roce 2006 obviněn ruským soudem z velezrady za prozrazení identity ruských agentů, jenž měli působit v britské zpravodajské službě MI6.

Rusko mělo na Ukrajině údajně použít smrtící termobarické vakuové bomby. Na sociální síti koluje navíc video, které údajně mělo být natočeno v ukrajinském městě Charkov. Video na twitteru ukazuje masivní bombardování města. „Charkov zažívá další intenzivní palbu,“ stojí v popisku videa a dodává, že se má jednat o raketomet M270 MLRS.

Arzenál Putinových biologických zbraní se má nacházet ve výzkumné stanici, která byla otevřena během studené války v roce 1974. Biolaboratoř je stále nejstřeženějším místem v Rusku. Místo je obehnáno ostnatým drátem a hlídají ho po zuby ozbrojení vojáci. Laboratoř, jejíž pracovníci zkoumají nejhorší světové viry, sídlí na Sibiři. Jedná se o nejdrsnější a nejizolovanější oblast. Laboratoř se má v současnosti zabývat vývojem vakcín proti smrtelným virům.

22:06
2. 5. 2024

Vážení čtenáři, těšíme se na shledanou zase zítra, pro tuto noc se online zpravodajství k dění na Ukrajině odmlčí.

22:01
2. 5. 2024

„Předvolební výroky Andreje Babiše podněcující protiukrajinské nálady považuji za nevhodné, nefér a nebezpečné,“ tweetuje prezident Petr Pavel. „Ale kampaň jeho oponentů, která z něj a hnutí ANO dělá zastánce ruských zájmů, je stejně nefér a stejně nebezpečná. Jedno ani druhé politickou kulturu v naší zemi nezlepší a důvěru občanů v politiky nezvýší,“ komentoval falešné webové stránky, jimiž koalice SPOLU paroduje slogan ANO a překrucuje ho na „Rusko, pro tebe všecko“.

21:20
2. 5. 2024

„Vyzýváme naše partnery ze zemí světové většiny, aby projevili ostražitost a nenechali se zatáhnout do další protiruské provokace Kyjeva a Západu, které nejsou zaměřeny na mír, ale na pokračování konfrontace s Ruskem,“ zdůraznila mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová. Rusko se podle ní nehodlá zúčastnit nejen summitu o Ukrajině ve Švýcarsku, ale ani dalších akcí, na kterých by se probíral mírový plán ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, a to „ani v případě, že nás pozvou“.

Zobrazit celý online

Video se připravuje ...
Další videa