Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smutek Serhije, jehož rodinu zabili v Irpiňu: „Odpusťte mi, že jsem vás nezachránil!“

Autor: štt - 
10. března 2022
12:13

Ukrajinský otec na sociálních sítích sdílel drastický snímek své rodiny, která zemřela během bombardování předměstí Kyjeva. Fotografie vyvolala vlnu pobouření kvůli nedodržování humanitárních koridorů ze strany Ruska. Konflikt si již vyžádal na tisíce civilních životů.

Serhij Perebejnos sdílel na svém facebookovém účtu drastické snímky své zavražděné ženy Taťjany Perebejnosové a jejich dvou dětí. Matka zahynula spolu se svou devítiletou dcerou a osmnáctiletým synem během ostřelování kyjevského předměstí Irpiň, informoval server Daily Mail.

Na snímcích lze vidět tři bezvládná těla, vedle kterých sedí v přepravce dva teriéři. Fotografie vyvolaly pobouření z nedodržování domluvených humanitárních koridorů. „Všechny je zabili. Táňa to s dětmi nemohla stihnout. Rád bych se s nimi naposledy potkal. Odpusťte mi, že jsem vás nezachránil,“ napsal zdrcený manžel do popisku. Rodina se před čtyřmi lety odstěhovala z Doněcku, který převzali proruští separatisté, na okraj ukrajinského hlavního města, kde plánovala začít nový život.

Rodině vzdala také hold blízká přítelkyně Irina Nedavaová, která na svém účtu napsala: „Děti Nikita a Alise byli kmotr a kmotřička mé malé dcerky Polinošky. Při útěku byli zasypáni minometnou palbou!“. Taťjana se prý dlouho rozhodovala opustit domov, protože její rodiče, kteří s ní žili, jsou těžce nemocní. Otec má problémy se srdcem a matka trpí Alzheimerovou chorobou. „Nedokážu vyjádřit všechny své emoce, třesou se mi ruce a zároveň brečím! Nikdy na vás nezapomeneme! S láskou na vás budeme vzpomínat!“ dodala.

Srdcervoucí záběry pořízené v neděli 6. března potvrdily, že ruské síly zaútočily na hustě obydlené civilní oblasti. Ruský prezident Vladimir Putin nadále popírá bombardování ukrajinských měst.

22:06
25. 4. 2024

Vážení čtenáři, pro dnešek s vámi loučíme. Pokračovat budeme zase zítra v brzkých ranních hodinách. Přejeme vám dobrou noc.

21:34
25. 4. 2024

Deset lidí dnes zahynulo a další dvě desítky utrpěly zranění při vzdušných úderech nebo ostřelováních ze strany Ruska i Ukrajiny. Napsala to agentura AFP. O civilních obětech během dne podle ní informovaly ukrajinské úřady, činitelé dosazení Moskvou na okupovaných územích i zástupce ruského regionu.

20:58
25. 4. 2024

Ruští navrátilci z bojů na Ukrajině mají v Rusku na svědomí životy nejméně 107 lidí. Zhruba další stovce způsobili újmu na zdraví, uvedl ruský investigativní portál Vjorstka. Vražd, napadení a dalších trestných činů vedoucích k úmrtí nebo zmrzačení lidí se podle jeho informací dopustilo 175 ruských vojáků, včetně 91 bývalých vězňů, které omilostnil ruský prezident Vladimir Putin.

V letech 2022 až 2023 zavraždili navrátilci z války 76 lidí. Dalším 18 lidem způsobili těžkou újmu na zdraví, která vedla k úmrtí. Při dopravních nehodách, které zavinili, zemřelo dalších 11 lidí. Ve dvou případech pak bývalí vojáci zmanipulovali nezletilé k užívání drog, což vedlo ke smrti dvou dětí, vypočítal investigativní portál. Nejvíce vražd mezi navrátilci mají na svědomí bývalí vězni, kteří usmrtili 44 lidí.

Zobrazit celý online

Video  Rusko válku nevyhraje. Ukrajinistka promluvila o naději i nečekané proměně Zelenského  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa