Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Ruské matky vyčítají Putinovi invazi na Ukrajinu: Naši synové jsou potravou pro děla!

Autor: pma - 
11. března 2022
05:00

Matky ruských vojáků se rozčilují a obviňují Kreml, že jejich syny využili a poslali je nepřipravené do války. Když guvernér ruské Kemerovské oblasti Sergej Civiljov pronesl větu, že „mladí vojáci byli použiti,“ pocítil silnou vlnu nevole matek mladých branců.

Na sociálních sítích kolují záběry z jednání v ruském Novokuzněcku, kde se s guvernérem ruské Kemerovské oblasti Sergejem Civiljovem setkávají naštvané ruské matky a ptají se, kam přesně byli vysláni jejich synové.

Proč jste je tam poslali?

Civiljov ženám vysvětloval, že jim k průběhu akce nemůže nic moc říct. „Oklamali jste nás!“ volaly matky. „Nikdo nikoho nepodvedl,“ bránil se Civiljov. „Poslali jste tam naše syny jako potravu pro děla,“ zakřičela z publika další žena.

„Proč jste tam naše chlapce poslali? Nejsou trénovaní na válčení, je jim kolem dvaceti let a jsou tak mladí,“ zeptala se další matka guvernéra. Ten váhal s odpovědí, a tak schytal další nepříjemné otázky. „Kde je právě teď váš syn, ten je přece podobně starý?“ zeptala se další žena.  „Můj syn studuje na univerzitě,“ odpověděl Civiljov opatrně. 

Takže naši synové byli použiti?

Už tak napjatá atmosféra ještě zhoustla, když se Civiljov neobratně přeřekl a začal matkám vysvětlovat, že jejich synové „byli použiti“. Na to přišly okamžité ostré reakce. „Použiti? Takže naši synové byli použiti?“ běsnily matky.

Na konci videa se guvernér pokoušel uklidnit protesty matek a říkal jim, že válečná operace na Ukrajině už snad brzy skončí. Ale rychle se setkal s rozzlobeným výbuchem jedné ženy. „No jistě, až budou všichni zabiti!“ zakřičela na Civiljova.

Video  Kyjev se připravuje na útok, USA na záchranu prezidenta a protesty sílí.  - Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters
Video se připravuje ...

21:59
29. 4. 2024

Vážení čtenáři, pro dnešek se s vámi loučíme. Pokračovat budeme zase zítra v brzkých ranních hodinách. Přejeme vám dobrou noc.

21:39
29. 4. 2024

Běloruské úřady dnes prohlásily běloruský servis německé veřejnoprávní stanice Deutsche Welle (DW) za extremistickou organizaci a zakázaly veškeré jeho aktivity v zemi. Stanice o tom informovala na svém webu. V praxi to znamená, že každému, kdo s médiem spolupracuje, hrozí až sedmiletý trest vězení, napsala agentura AP.

21:13
29. 4. 2024

Ruské rakety zasáhly budovu Oděské právnické akademie. Podívejte se na novou fotografii z dnešního útoku.

Zobrazit celý online

Video se připravuje ...
Další videa