Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Protest proti uprchlíkům: Držím hladovku, chci také kapesné padesát tisíc!

Mladá Němka se domáhá kapesného, které pobírají i uprchlíci.
Mladá Němka se domáhá kapesného, které pobírají i uprchlíci.  (Autor: Facebook)
Autor: lm - 
30. září 2015
14:11

Zahajuji hladovku, chci také dva tisíce eur čistého (54 tisíc korun) jako kapesné! S takovým vzkazem se vyfotila mladá Němka a snímek umístila na sociální sítě. Chce tak upozornit na nehorázné výhody, které se imigrantům oproti běžným obyvatelům dostávají.

Slova německé kancléřky Angely Merkel, která do Německa pozvala syrské uprchlíky, se nesetkávají s úspěchem u obyvatel země. Jedním z nich je i mladá Němka, které se nelíbí, kolik uprchlíci od státu dostávají. „Hladovka! Tímto žádám pro sebe a svoji dceru kapesné ve výši 2000 eur čistého. Ani my nemáme čas a také chceme pěkný a bezstarostný život,“ napsala žena na papír a s tímto transparentem se pak vyfotila. Její příspěvek na sociální síti se setkal s velkým úspěchem a sdílelo ho několik desítek tisíc lidí.

Žena poté v rozhovoru s magazínem Focus přiznala, že sice není odpůrkyní azylantů, ale nechce ve své zemi migranty, kteří přišli z čistě ekonomických důvodů. „Samozřejmě jsem hladovku nezačala, jen bych ráda dostala odpověď na jednu otázku: Proč Němci nemůžou od své krajiny žádat to samé co cizinci?“ ptá se matka.

Mladá Němka svým činem reagovala na zprávu z rakouských Korutan, která se objevila několik dní předtím. Asi 20 žadatelů o azyl zahájilo protestní hladovku a domáhá se kapesného v uvedené výši dvou tisíc eur.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi