Starý hrad Gwrych v severním Walesu zažívá senzaci. Na snímku okna v jeho prvním patře zachytili návštěvníci tajemnou postavu.´Záhadologové´, kteří fotku zkoumali, tvrdí, že se může jednat o hraběnku, která jeden z nejtajuplnějších velšských hradů zdědila v roce 1894.

Lidé v místním Abergelu věří tomu, že se hraběnka znesvářila se správcem hradu a chtěla ho pronásledovat i po své smrti v roce 1924. Stalo se mu, že jednou v noci za sebou zamkl hradní knihovnu. Když ráno znovu přišel na místo, byly její dveře otevřené a věci uvnitř byly záhadně přemístěné.

Další zdroje však hovoří o tom, že se jedná o ducha služebné, která na velšském panství zemřela po pádu z koně. Mezi ně patří i bývalý fotograf Harry Moffitt (76). Podobnou záhadnou postavu prý viděl při návštěvě hradu před 60 lety. "Viděl jsem to zcela zřetelně," dodává Moffitt.

Tajemnou fotku pořídil Kevin Horkin (48) při návštěvě hradu. Postavy v okně si však všiml až při následném prohlížení snímků. Celá věc je záhadnější o to víc, že za vyfoceným oknem se údajně nedá vůbec stát. Podlaha hradu, od roku 1985 zcela opuštěného, je tak zetlelá, že se na místo nedá vůbec dostat.

Hrad Gwrych ležící v severním Walesu je opředen mnoha legendami.
Autor: youtube.com

Hrad Gwrych ležící v severním Walesu je opředen mnoha legendami.