Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Trable Jaromíra Soukupa: Byt převedl na syna? Soud mu omezil nakládání s majetkem

Autor: ČTK - 
15. února 2024
12:57

Obvodní soud pro Prahu 4 loni v prosinci zakázal předběžným opatřením Jaromíru Soukupovi a jeho společnosti Médea nakládat s majetkem kvůli dluhu vůči společnosti Havas Media Czech Republic. Dnes to uvedl Deník N. Společnost z 60 procent vlastní mezinárodní agentura Havas Media, Soukup má ve firmě zbývající podíl. Podle serveru jí dluží 127,5 milionu korun. Soukup Deníku N řekl, že jde o snadno řešitelný spor a nemá pochybnosti o úspěchu.

Do předběžného opatření soud zahrnul více než dvě desítky společností, pozemky, budovy i byty.

Podle rozhodnutí soudu Soukup svůj dluh vůči společnosti sice uznal, nereagoval ale na předžalobní výzvy, napsal Deník N. Neučinil ani kroky ke splacení dluhu.

Soud nejprve v červenci vydání předběžného opatření odmítl, na konci roku ale rozhodl, že Soukup nemá vůli splnit dluh a on i jeho firma jsou vůči povinnosti splácení pasivní. Soukup navíc mezitím podle soudu prodal poloviční podíly ve společnostech Médea a Empresa Janu Čermákovi.

Soud také podle Deníku N pojal podezření, že Soukup převádí majetek, který získal podnikáním, na své rodinné příslušníky. Do předběžného opatření tak zahrnul i byt Soukupova syna.

Soukup podle soudu „nemá vůli“ platit dluh, zablokoval mu proto majetek včetně luxusního bytu, který převedl na syna, uvedl nyní Deník N.

Soukup: Snadno řešitelný spor

Samotný Soukup však odmítá, že by potíže byly rozsáhlejšího charakteru. „Je to poměrně snadno řešitelný spor. Nemám žádné pochybnosti o úspěchu,“ řekl serveru Soukup.

Čermák uvedl, že se zástupci firmy Havas Media jedná o řešení. Deník N dále napsal, že Čermák měl získat podíl ve společnosti IMP, kvůli předběžnému opatření ale podíl ve firmě není možné převést.

„S Havasem jednáme o širším řešení, které by zahrnulo i IMP, kde nyní předběžné opatření brání převodu podílu z Jaromíra Soukupa na mě, ale i vyřešení dalších vztahů mezi Havas Media a Jaromírem Soukupem,“ uvedl Čermák. Dodal, že věří, že k dohodě dojde do několika týdnů.

Soukup s Čermákem vlastní televizi Barrandov, která nedávno řešila odpojení od elektřiny kvůli nesplaceným dluhům. V tomto případě soud rozhodl předběžným opatřením v jejich prospěch, firma miliardáře Tomáše Chrenka tak musela dodávky elektřiny obnovit.

Video  CELÝ ZÁPAS: Jaromír Soukup vs. Aleš Bejr na Clash of the Stars!  - David Turek, Daniel Kristl
Video se připravuje ...

y1xcvbnm ( 15. února 2024 19:40 )

Děti má ale hezké obě

jarulkaa ( 15. února 2024 19:15 )

A co má být? Bude levnější chleba nebo co?

Celebrity-chachacha ( 15. února 2024 19:08 )

Měl by brzy navštívit psychiatrii.

Zobrazit celou diskusi