Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Další změny v ČT pod Součkem: Mluvčí se stala moderátorka Krejčová. A kdo povede komunikaci?

Autor: ČTK - 
16. října 2023
14:35

Novou vedoucí komunikace České televize se stala dosavadní mluvčí Krajské zdravotní Jana Mrákotová. Na post tiskové mluvčí ČT od listopadu nastoupí Vendula Krejčová, dosavadní moderátorka pořadu Objektiv. Česká televize to dnes oznámila v tiskové zprávě.

Mrákotová nastoupila na pozici po Alžbětě Plívové, Krejčová obsadí místo Karolíny Blinkové. Obě odešly v souvislosti s příchodem nového generálního ředitele ČT, kterým je od října bývalý šéf brněnského studia Jan Souček.

Mrákotová v Krajské zdravotní pracovala na pozici tiskové mluvčí a vedoucí komunikace. Dříve působila v televizi Prima, kde zastávala mimo jiné post vedoucí lifestylové komunikace. Na Primě působila také jako její mluvčí. V minulosti pracovala jako šéfredaktorka portálu G.cz, byla mluvčí Thomayerovy nemocnice a ministerstva zdravotnictví.

Krejčová působí v České televizi od roku 1999. V televizi začínala jako asistentka editora a postupně moderovala pořady Studio 6, Večerník a Dobré ráno. Pracovala také v zahraniční redakci ČT a od roku 2005 byla moderátorkou pořadu Objektiv, který posledních deset let dramaturgicky vedla.

Komunikace České televize spadá do Divize korporátních služeb, jejímž ředitelem je od začátku října Michal Fila. Ten nahradil Víta Koláře, který z ČT v souvislosti s nástupem Součka rovněž odešel.

Video  Nový šéf ČT Souček v Blesku: Jaká bude televize pod ním? Co vyšší poplatky a chystá se propouštět?  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

Jan Kocián ( 28. října 2023 11:49 )

Nová vedoucí komunikace České televize Jana Mrákotová? Ta mě kdysi dávno vyhodila z tiskovky Primy s tím, že je to jenom pro zvané. Dobře to odkomunikovala.

BUBLAVA ( 16. října 2023 22:50 )

Cestovatelské magazíny - jako průvodci herci a zpěváci - to snad není možné, kolik jich v současné době ČT vysílá??? Vše už tu bylo.... To si "celebrity" lebedí za veřejné peníze...
A nezapomenou si postěžoval v bulváru, jak to vše bylo náročné... Drzost a rozmachanost neskutečná. Už z principu se na tahle "díla" nedívám. Vrcholem je Manu a Matěj. Tak snad už tomu "někdo" z nového vedení zavře kohouty!!!!! 🤔🤔🤔👎👎👎

DanY67 ( 16. října 2023 20:12 )

Tak si kup noviny nebo čím na něco jiného!

DanY67 ( 16. října 2023 20:11 )

Souček by se měl zaměřit na Jílkovou ,Moravce atd nebo to mu vyhovuje ?Tohle nejsou nezávislý moderátoři .Skáčou lidem do řeči ,utnou jim řeč ani by je ze slušnosti nechali domluvit.Ptoste pokud nejste naladění na jejich politickou notu máte smůlu.Ale to snad p.Reditel už ví.

panda82 ( 16. října 2023 19:32 )

ČT nezachrání ani mluvčí a Souček taky už vůbec ne

Zobrazit celou diskusi