Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Topolová 25 let v "Áčkách": Skupina Aures míří na rekordních 100 000 prodaných aut za rok

Video se připravuje ...
Autor: ČTK - 
10. října 2023
13:16

Skupina Aures Holdings, která provozuje autobazary AAA Auto, zvýšila za tři čtvrtletí prodej ojetých aut o 17 procent na 75.700 vozů. Za celý rok očekává prodej rekordních 100.000 aut, což je o 11.000 více než loni. Uvedli to dnes zástupci společnosti na tiskové konferenci.

Autocentra AAA Auto, Mototechna, Auto Diskont a Driverama prodala od letošního ledna do konce září v Česku 41.900 aut, na Slovensku 15.000 a v Polsku 18.800. Skupina v současnosti prodává 290 vozů denně. Třetí čtvrtletí pak bylo pro Aures nejlepší za 31 let na trhu s 26.500 prodanými vozy.

"Dosavadní výsledky prodejů za devět měsíců letošního roku jsou pro nás zatím nejlepší v naší jedenatřicetileté historii. Oproti loňskému roku jsme za stejné období prodali o 6600 vozů více. Našemu skvělému prodejnímu výsledku jistě pomáhá i to, že podle našich statistik se ceny ojetých vozů, na rozdíl od ostatního zboží, už od dubna prakticky nezvedají," generální ředitelka Auresu Karolína Topolová, která letos oslavila výročí 25letého působení ve firmě. 

Nabídka vozů v prodejní síti Aures Holdings je aktuálně 13.000 aut a skupina vidí prostor k dalšímu růstu prodejů. Chystá proto rozšíření svých kapacit. Skupina v současné době působí na více než 60 místech.

"V České republice bychom rádi během tří let otevřeli tři nové pobočky. V současné době zkoumáme možnosti, analyzujeme vhodné lokality a vyhodnocujeme nabídky, na Slovensku chystáme jednu až dvě nové výkupní pobočky," dodala Topolová.

V Polsku Aures před několika týdny slavnostně uvedl do provozu nové autocentrum v Krakově, které se přestěhovalo z již kapacitně nedostačující lokality. Těsně před dokončením je výstavba nových budov na pobočce ve Vratislavi. V Gdyni chce v příštím roce otevřít novou výkupní pobočku jako podporu pro autocentrum v Gdaňsku, dále v Bydhošti chce otevřít výkupní pobočku s plánem na postupnou přeměnu v plnohodnotnou výkupně-prodejní a do budoucna plánuje i druhé plnohodnotné autocentrum ve Varšavě.

V České republice a v Polsku se letos nejlépe prodávají benzinové vozy, na Slovensku mírně převažují diesely. Podíl alternativních pohonů je u LPG a CNG zanedbatelný, ale rychle roste zájem o elektro vozy, kterých letos Aures prodal téměř 300, což je více než za celý loňský rok. Zhruba 84 procent elektromobilů se prodalo v ČR. Nejprodávanějšími modely jsou v Česku Škoda Octavia, Fabia a Superb.

V současnosti Aures chystá prodej unikátního kabrioletu Mercedes-Benz G500 Final Edition 200 s motorem V8 o výkonu 285 kW. Cena ještě nebyla stanovena, ale tyto vozy se ve světě prodávají zhruba za 12 milionů korun. V roce 2013 si ho jako nový pořídil bývalý majitel AAA Auto Anthony James Denny a najel s ním jen 3500 kilometrů.

Skupina Aures Holdings provozuje síť více než 60 poboček v České republice, na Slovensku, v Polsku, v Maďarsku a Německu a zaměstnává 3200 lidí. Za dobu své existence obsloužila již přes 2,8 milionu zákazníků. Skupinu vlastní britsko-polský investiční fond Abris Capital Partners.

Karel Štěrba ( 16. října 2023 07:51 )

Karolinu mam rad, bo to je zenska! A tak popřeju ať se daří i nadále!

PavlosSup ( 11. října 2023 08:25 )

jedno z nich bude moje planuju poridit auto az malinko zas spadnou ty ojetiny co mezirocne sli i o sto tisic nahoru v pripade toyoty rav nebo kodiaqa

Zobrazit celou diskusi