Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Plácnutí korejské hygieničky přes zadek má dohru: Českého lékaře čeká v Soulu soud!

Autor: ČTK - 
29. května 2023
14:31

Českého lékaře, který údajně v opilosti obtěžoval v Koreji hygieničku, čeká soud. Uvedl to dnes web Lidovky.cz s odvoláním na dva zdroje obeznámené s případem. Lékař s hodností podplukovníka do země v dubnu přicestoval s delegací ministra dopravy Martina Kupky (ODS), od té doby je v Koreji zadržen.

Podle serveru hygienička nejprve požadovala vysoké finanční vyrovnání, na kterém se strany nedohodly, proto případ bude řešit korejský soud. Web také uvedl, že ve hře je kauce, díky níž by se lékař mohl vrátit do České republiky před vynesením verdiktu. Ministerstvo obrany podle serveru kauci nesloží, může tak ale učinit soukromý dárce.

Server iDNES.cz v polovině dubna napsal, že lékař v opilosti plácl přes zadek ženu, která cestujícím v Busanu měřila teplotu. Lékař poté v rozhovoru pro server Seznam Zprávy odmítl, že by ženu obtěžoval, ale i to, že by byl v tu chvíli opilý.

Muže se v dopise adresovaném ambasádě v Soulu, ministerstvům dopravy, obrany a zahraničí a úřadu vlády zastalo pět podnikatelů. Informoval o tom dříve server Seznam Zprávy. Podle podnikatelů, kteří rovněž cestovali s delegací, se incident, pokud se stal, tak omylem kvůli stísněnému prostředí uličky letadla a chaosu při provádění hygienické kontroly.

Ministerstvo zahraničí ve svých obecných doporučeních turistům cestujícím do Jižní Koreje mimo jiné zmiňuje, že „v Koreji jsou velmi přísně posuzovány případy sexuálního obtěžování, včetně jakéhokoliv dotýkání nebo poznámek nevhodné povahy“.

Cestu spolu s Kupkou absolvovalo více než 50 zástupců českých firem z Hospodářské komory ČR. Delegace nejprve navštívila Singapur, poté Jižní Koreu. Cílem bylo posílit spolupráci v logistice, kosmických aktivitách a moderních technologiích, v nichž oba asijské státy patří ke světové špičce.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Ivan Ponocný ( 1. června 2023 02:30 )

tam vypadaj všichni stejně pro nás k nerozeznání. mohl tvrdit, že si ji splet s tomio okamurou

Ivan Ponocný ( 1. června 2023 02:24 )

a to jsem se chtěl zrovna ucházet o místo operátora v korejské firmě hnujdej. ruce pryč od těchto mstivých žlutých brabenců

faaanda ( 31. května 2023 20:10 )

To je kratochvíle v jiných krajinách.

lollo ( 31. května 2023 19:16 )

A co tedy píše ten korejský? No jinak ať si tam tedy zůstane na převýchovu. O jedno prase méně.

agent ( 31. května 2023 18:33 )

..nadlidi

Zobrazit celou diskusi