Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Miliardář Tkáč měl nehodu! Na kole ho srazilo auto. Je v ohrožení života?

Autor: vja - 
13. října 2022
16:48

Třetí nejbohatší Slovák Patrik Tkáč měl nehodu, známého finančníka a zakladatele firmy J&T srazil během jízdy na bicyklu automobil. Podle dostupných údajů nešlo o vážnou nehodu a podnikatel je mimo ohrožení života. O incidentu informoval slovenský server Startitup.

K nehodě mělo dojít ve středu 12. září na území Rakouska kousek od hranic se Slovenskem. Podle všeho není místo střetu daleko od Bratislavy, dosud však není známo, zda je Tkáč momentálně hospitalizován v jednom z lékařských zařízení slovenské metropole.

Patrik Tkáč je spolu se svým otcem Jozefem třetím nejbohatším slovenským občanem. Jejich majetek se celkově odhaduje přibližně na 840 milionů eur (20,6 miliard Kč). V roce 1994 založil spolu se svým bývalým spolužákem Ivanem Jakabovičem skupinu J&T, v níž je dosud spolumajitelem. Mimo ní vlastní taktéž řadu menších bankovních domů v zahraničí.

Tkáč je rovněž jedním z akcionářů v mediálním domě Czech News Center, který mimo řady dalších publikací vydává deník Blesk a provozuje server Blesk.cz. Mimo to investuje taktéž do světových značek v rámci Groupe Casino, Sainsbury's či Metro AG.

verka1 ( 13. října 2022 20:26 )

Koloběžka na silnici je horší než kolo.

krapotkin ( 13. října 2022 20:06 )

Kola by se měla zakázat, ale čím by se živili zbyteční dopravní experti.

Zobrazit celou diskusi