Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vláček ve zlínské zoo dostal smyk a porazil dva chodce: Vypadlo z něj i dítě!

1. září 2022
15:09

Před čtrnácti dny došlo v Zoologické zahradě ve Zlíně k nehodě. Řidič vláčku jel údajně zvýšenou rychlostí, nezvládl zatáčku a porazil dva chodce. Navíc mělo za jízdy z vozu vypadnout i dítě! Policisté teď žádají případné svědky a návštěvníky o pomoc při vyšetřování.

V neděli 14. srpna si mnoho rodin s dětmi zašlo užít slunečné odpoledne do zoologické zahrady ve Zlíně. Zvláště děti mají rády, když se mohou zvířata pozorovat ze speciálního vláčku, který zahradami často projíždí. I ve zlínské zoo takový jezdí. Skládá se z barevného traktoru a několika připojených přívěsů.

Jenže osudného odpoledne šofér vláčku jízdu nezvládl. „Řidič vláčku převážejícího návštěvníky mezi jednotlivými výběhy a pavilony zvířat narazil do dvou chodců, protože pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy při průjezdu zatáčkou,“ uvádí k případu policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Ve vláčku v tu chvíli cestovalo přibližně třicet osob.

Výsledek následné dechové zkoušky u jednatřicetiletého řidiče byl negativní. Oba sražení chodci byli otřeseni a s lehkými zraněními byli převezeni do nemocnice. Náraz ale nebyl tím jediným, k čemu srpnovou neděli došlo. Podle policie mělo v důsledku srážky z vláčku vypadnout i dítě.

Policie, která celý případ prošetřuje, pátrá po rodičích dítěte a případných svědcích, kteří by s objasněním nešťastné události pomohli. „Pokud jste v uvedeném vláčku v inkriminovanou dobu cestovali nebo můžete podat informace k totožnosti dítěte, jež mělo z vláčku vypadnout, ozvěte se,“ doplnila mluvčí. 

Pokud o případu cokoliv víte, obraťte se prosím na Policii ČR na lince 158.

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání