Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Budou kvůli inflačnímu šílenství chudé Vánoce? Oblíbené české e-shopy promluvily

Autor: DVL - 
20. září 2022
05:00

Zdražování je na vzestupu a evropské peněženky to začínají pociťovat. Nedávný průzkum aukční síně eBay ukázal, jak se lidé letos připravují na nakupování vánočních dárků, výsledky průzkumu sedí i na české zákazníky, potvrdily české obchody. Mnoho zákazníků chce letos šetřit, někteří z nich Vánoce využijí k zakoupení základní výbavy domácnosti. K tomu by jim měla pomoci největší slevová akce Černý pátek, nicméně zákazníci by měli řešit i jiné slevy, shodují se oslovené populární české e-shopy.

Ve Velké Británii se nedávno uskutečnil průzkum ohledně chování zákazníků vůči nakupování vánočních dárků vzhledem k rostoucí inflaci a s ní spojeným navyšováním cen. Podle zprávy eBaye se letos lidé zaměří na to, jestli hodnota dárku skutečně odpovídá ceně – své vánoční nákupy si budou více promýšlet.

Z průzkumu dále vyplývá, že zákazníci mají v plánu letos začít s vánočními nákupy dříve, než tomu bývalo v předešlých letech. Celkem 29 % respondentů už s nákupy začalo na konci srpna. Vzhledem k současné inflační situaci není překvapivé, že zákazníci chtějí začít s nákupy dříve.

Nakupování vánočních dárků již od srpna potvrzuje u českých zákazníků tisková mluvčí jednoho z nejoblíbenějších e-shopů Mall.cz Pavla Hobíková. Blesk Zprávám přitom vysvětluje obavy zákazníků plynoucí ze současné ekonomické krize. „Vánoční sezóna je pro nás nejdůležitějším obdobím v roce, na které se připravujeme prakticky po celý rok. V posledních letech jsme viděli, že lidé začali dárky pořizovat čím dál dříve, kdy velkým spouštěčem byl konec října a slevové akce typu Black Friday. Ten letošní rok je ale výjimečný. Lidé

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.