Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Mramorové podlahy i křišťálové lustry. Rusové se zbavují luxusních bytů v Karlových Varech

Autor: TV Nova, DVL - 
1. srpna 2022
11:58

Ruští rezidenti se stěhují z Karlových Varů. Snaží se prodat své luxusní byty za velmi vysoké částky a zatěžují tak trh s realitami. Jejich byty si ale nikdo nechce kupovat, navíc ani to není jedinou překážkou na jejich cestě za úspěšným prodejem nemovitosti. Musí se totiž potýkat s protiruskými sankcemi, informuje TV Nova

Ruští majitelé nabízejí ve svých bytech v západočeském lázeňském městě Karlovy Vary mramorové podlahy, křišťálové lustry a honosný nábytek. Takových bytů je však v nabídce několik desítek a jejich majitelé za ně požadují nadstandardní částky.

„Za byt, který by měl v průměru hodnotu dejme tomu dva až čtyři miliony, požadují Rusové dvojnásobek až trojnásobek ceny,“ komentuje prodej nemovitostí realitní makléř Marcel Bajgar.

Video  Rusové se snaží zbavit svých bytů v Karlových Varech.  - TV NOVA Official
Video se připravuje ...

Na inzertních serverech lze například najít byt 3+kk za 9 000 000 korun. Realitní makléři sdělili, že ruští rezidenti nechtějí jít s cenami dolů, místo toho raději počkají, nebo byt neprodají vůbec.

Najde se mezi nimi nicméně pár výjimek, kdy se Rusové rozhodli cenu trochu snížit kvůli zrušení vydávání víz do Ruska, není to však jediná věc, se kterou se musí potýkat.

„Problém je v tom, jak podepsat smlouvy,“ uvedl realitní makléř Marcel Bajgar. „Musí být podepsané v Čechách nebo na české ambasádě v Rusku, kterou mají mnozí daleko.“

Ruští rezidenti mají také problém s případným vyplácením peněz, které se řídí přísnými pravidly a limity. Největším problémem pro majitele karlovarských bytů, kteří nyní přebývají v Rusku, je aktuální kurz, kvůli kterému přijdou o velkou část peněz z prodeje nemovitosti, proto zůstává většina bytů prázdných, komentují realitní makléři.

Eliška Švecová ( 2. srpna 2022 11:48 )

Zasraní namyšlení Pražáci, už aby drželi hubu.

Eliška Švecová ( 2. srpna 2022 11:47 )

Že Blesk mele nesmysli, mě opravdu nepřekvapuje, ale co mě fascinuje a dost jako Varáka uráží, je nevysvětlitelný počet expertů tady co viděli Vary prstem na mapě ale ví všechno líp než mistní. Ubožáci z Horní-Dolní polní ,prosím, držte, mlčte a neztrapňujte se. Děkuji a pěkný den přejí Varáci - HRDÍ nejhorší historicky ve všem.
Ps: ani bych se nedivila, kdyby jsme se od Čech chtěli odpojit a přidat se k sousedům, páč i v západním Německu mají hlavy na krku a ne v ***i. Má úcta.

dynaty ( 2. srpna 2022 09:39 )

bizon_pepa ( 2. srpna 2022 06:50 )

No jo ale kdo jsou původní majitele?

bizon_pepa ( 2. srpna 2022 06:49 )

Je rozumné to prodat dřív než jim to stát ukradne.

Zobrazit celou diskusi