Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šéf obchodní inspekce Bezecný končí z osobních důvodů. Výpověď už poslal Havlíčkovi

Mojmír Bezecný
Mojmír Bezecný  (Autor: reprofoto TV Nova)
Autor: ČTK - 
6. září 2021
20:44

Ředitel České obchodní inspekce (ČOI) Mojmír Bezecný odchází k 30. září z funkce. Žádost o odvolání odeslal ministrovi průmyslu a obchodu Karlu Havlíčkovi (za ANO). K rezignaci Bezecného vedou soukromé a rodinné důvody, řekl dnes televizi Nova. Ústředním ředitelem ČOI je od dubna 2014.

Bezecný pracuje u obchodní inspekce od roku 1986. „Cítím, že po 35 letech u inspekce je vhodný čas na změnu,“ řekl Bezecný Nově. Vyloučil to, že za jeho odchodem stojí vnější nátlak.

Podle Bezecného je úřad personálně zajištěn a po dobu výběrového řízení na nového ředitele ho může vést jeho zástupce. „Jak chod úřadu, tak ani kontrolní činnost České obchodní inspekce nebude nijak ohrožena,“ dodal Bezecný.

ČOI zajišťuje ochranu práv spotřebitelů. Kontroluje firmy a živnostníky, kteří nabízejí zboží a služby. Výjimkou jsou potraviny, pokrmy a tabákové výrobky. Inspekce je orgánem státní správy podřízeným ministerstvu průmyslu a obchodu. Člení se na ústřední inspektorát a jemu podřízené inspektoráty se sídly v sedmi krajských městech.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi