Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Katčině (33) rodině zničilo tornádo dva domy, Davídkova (5) matrace letěla až na zahradu!

Autor: lc - 
25. června 2021
13:54

Kateřina (33) z tornádem postiženého Hodonínska měla zítra spolu se synem Davídkem (5) letět na dovolenou do Bulharska. Místo toho sleduje děsivou spoušť, kterou tornádo napáchalo na domě jejího expřítele a sestry v nejvíce postižených Hruškách a Moravské Nové Vsi.

Když si před několika hodinami do cestovatelské skupiny na sociálních sítích dala inzerát, že za sedm tisíc prodá dovolenou s odletem už v sobotu, protože tornádo její rodině vzalo dům a ona tedy nikam nepojede, netušila, jak obrovská vlna zájmu o pomoc se strhne.

„Vůbec jsem nečekala, že se to tak rozjede. Zatímco cestovka mi pomoci nechce, protože jsem měla pojištěný jen covid a ne storno zájezdu, úplně cizí lidé ano,“ popisuje pro Blesk.cz Kateřina Reichmannová.

Kateřina nabízí za 7 tisíc zájezd, na který zítra kvůli tornádu nemůže odjet. Kateřina nabízí za 7 tisíc zájezd, na který zítra kvůli tornádu nemůže odjet. | archiv Blesku

Zničený dětský pokojíček

Tornádo včera večer poškodilo dům jejího expřítele a otce společného chlapečka v Hruškách. „Naštěstí tam malý zrovna nebyl, bývalý partner říkal, že to bylo dvacet sekund, kdy to spadlo. Davídkův pokojíček i ložnice byly úplně zničené, matrace letěly na zahradu,“ popisuje peklo Kateřina. Její bývalý partner přitom dům stavěl svépomocí tři roky.

Obrovská tragédie potkala i její sestru (29) s rodinou a jedenáctiměsíčním synem. Teprve před dvěma měsíci přitom zkolaudovala nový dům v Moravské Nové Vsi. „Odletěla jim střecha, ploty, tři auta,“ popsala Kateřina.

Cestovka pomoci nechce

Na pomoc rodině Kateřiny vznikla dobročinná sbírka na DONIO, mladá žena je ze solidarity nadšená, o to víc nechápe přístup cestovky, u které si dovolenou vybrala a zaplatila.

„Obyčejní lidé se v tak těžké situaci skládají na živelnou katastrofu, psala mi paní, že jí došel invalidní důchod a posílá 227 Kč, a taková obří cestovka nám nevyšla vstříc a nepřebookovala nám zájezd na září, o což jsme je prosili," uzavírá Kateřina.

VIDEO: Zkáza obce Hrušky z dronu: Takhle tornádo zničilo obec na Břeclavsku

Video  Zkáza obce Hrušky z dronu: Takhle tornádo zničilo obec na Břeclavsku  - Blesk - David Malík
Video se připravuje ...

 

joanna5 ( 25. června 2021 16:25 )

cestovky se chovaji zhovadile. Stejne jako urady. Babicka 86 roku nema narok na peci, je nemocna chronicky,nevychazi z domu a neni sobestacna, no socialni pracovnice vzdy vsechno poprou lekari podepisi a pripoji dalsi nesmysly a babicka je cim dal mladsi a nic nepotrebuje, takovy je tady bordel.

dietr ( 25. června 2021 16:19 )

To mi rozum nebere, místo dovolené bude týden někde překážet?

frantacizek ( 25. června 2021 15:37 )

ono objektivně ta cestovka už s tím asi nic nemůže dělat, musela by být součinná i bulharská strana. Ale tam, kde je vůle, je i cesta. Tak to mohli alespoň zkusit. Pač to tornádo Pálavu a okolí proslavilo ještě bohužel více než tamní fantastické víno, čiže Bulhaři jim to přehodit mohli.
Z článku jsem nepochopil, jak se to vyřešilo, jestli to někdo koupil za plnou cenu, chudák maminka chtěla někomu dopřát dovolenou s dítětem sympaticky za nesmyslnou cenu 7tis i v téhle i podle fotek pro sebe tíživé situaci..Snad ji to někdo uhradil celé..

a vy dva pode mnou - nestačím zírat, co tu chodí za segment obyvatel do těch diskuzí..

Zobrazit celou diskusi