Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Síť AAA AUTO letos i přes pandemii bude expandovat a digitalizovat

Autor: red - 
7. října 2020
15:44

Skupina AURES Holdings letos i přes pokračující dopady pandemie koronaviru bude nadále pokračovat v expanzi, a to zejména v Polsku, kde během následujícího roku plánuje otevřít až deset výkupních a prodejních poboček. Skupina roste i v České republice a na Slovensku. Ve své rozvojové strategii skupina vsadila na digitalizaci prodejních i vnitřních procesů, hlavním směrem je online prodej.

„Pandemie koronaviru těžce zasáhla celý automotive sektor. Naše autocentra byla na přelomu března a dubna v České republice a na Slovensku zcela uzavřena, v Polsku a Maďarsku byl omezen volný pohyb osob. Tato opatření měla tvrdé dopady na objem našich prodejů. Přesto se nám následně podařilo opět obchodování poměrně rychle obnovit. V srpnu jsme již byli zhruba na devadesáti procentech výkonu a v září jsme se přiblížili sto procentům. To je velký rozdíl oproti trhu nových vozů, který poklesl o více než čtvrtinu,“ uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva AURES Holdings, provozovatele mezinárodní sítě AAA AUTO.

Expanze sítě AAA AUTO bude nadále probíhat zejména v Polsku, kde už působí pět let. Podle před-covidových plánů se v letošním roce Polsko mělo stát naším druhým největším trhem po České republice. „Kvůli pandemii koronaviru nebudou prodejní výsledky zdaleka na takové úrovni, jak se jevilo ještě na začátku roku, přesto půjde o pátý nejlepší výsledek v historii AAA AUTO.  Věříme, že letošní plánované prodeje splníme v příštím roce. K dosažení cíle na příští rok chceme v Polsku ještě letos do konce tohoto roku otevřít další pobočky,“ naznačila Karolína Topolová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi