Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Babičku (74), která zmizela při povodni, stále nenašli. Policie pročeše břehy Oskavy

Autor: ČTK - 
12. června 2020
09:54

Pátrání po čtyřiasedmdesátileté seniorce z Oskavy na Šumpersku, která se pohřešuje v souvislosti s bleskovými záplavami, pokračuje i dnes. Rozsáhlejší akce se chystá až na začátek příštího týdne, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Policisté čekají především na lepší podmínky. Dosavadní pátrání ztěžuje stále rozbahněný terén a kalná voda.

„Budeme pokračovat v pátrání dnes i v následujících dnech. Dnes trochu v menším rozsahu. S ohledem na aktuální klimatické podmínky a současný stav hladiny řeky připravujeme rozsáhlejší pátrací akci až na začátek příštího týdne,“ uvedla policejní mluvčí.

Pohřešovanou seniorku bezúspěšně hledají desítky policistů a hasičů od pondělka. Policisté se ve čtvrtek zaměřili na úsek v okolí Šumvaldu a postupovali proti toku Oskavy směrem na Dolní Libinu. V předchozích dnech prohledávali zhruba osmikilometrový úsek mezi Oskavou a Novou Hradečnou. Voda sice opadla, i tak je podle policistů pátrání stále velmi náročné.

Policisté rozsáhlejší akci odkládají až na začátek týdne především kvůli tomu, že by se podmínky v oblasti postižené záplavami mohly zlepšit.

„Jde především o vodu a důsledné prohledání veškerých zákoutí a podmáčených břehů. Ve čtvrtek to bylo navíc po dešti velmi zakalené. Navíc má ještě pršet, uvidíme,“ doplnila policejní mluvčí.

Oskava, odkud žena pocházela, je jednou z obcí, které ničivé záplavy v noci na pondělí postihly nejvíc. Sílu přívalových dešťů, jež v okamžiku zvedly hladinu řeky Oskavy, dokazuje i utržený most mezi Oskavou a Bedřichovem.

Ničivé záplavy, které postihly Uničov a okolí a jižní část Šumperska v noci na pondělí, mají dosud jednu oběť, osmačtyřicetiletou ženu z místní části Šumvaldu Břevence. V obcích pokračuje odstraňování následků povodní.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi