Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Diplomat Kolář přiznal strach o syna kvůli Koněvovi. Zmínil výhrůžky i Skripala

Autor: sova - 
10. dubna 2020
20:30

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu navrhl trestní stíhání osob, které nechaly odstranit sochu sovětského maršála Ivana Štěpanoviče Koněva z náměstí v Bubenči. Východní velmoc přitom za autora podnětu jmenuje starostu Prahy 6 Ondřeje Koláře (TOP 09). Jeho otec Petr Kolář, diplomat a bývalý velvyslanec ČR v Rusku i ve Spojených státech, přiznal ve vysílání Českého rozhlasu, že má o svého syna strach. Samotný starosta žádá českou diplomacii, aby se proti návrhu na stíhání jeho osoby ohradila. 

Černínský palác krok požadovaný Kolářem už částečně učinil. Podle Ministerstva zahraničních věcí ČR přemístění sochy není v rozporu s dohodami, česká diplomacie navíc uvedla, že stíhání české samosprávy kvůli odstranění sochy považuje za nepřípustné.

„Těch různých výhrůžek a mailů, které synovi chodí… ale i já se dozvídám, že jsem zakladatelem krvavého klanu rodiny Kolářů… Jsme banda, kterou je třeba vymýtit a zlikvidovat,“ uvedl Kolář na rozhlasové stanici Plus.

Kolář: Nejsme vazalská zemička Ruska

Bývalý elitní diplomat navíc uznal, že „kdyby nešlo o ruského ministra obrany, pod kterého patří vojenská rozvědka, která se v poslední době ‚proslavila‘ tím, jak likviduje oponenty ruského režimu v zahraničí od Litviněnka po Skripala, tak bych nad tím mávnul rukou“.

Řekl ovšem, že důvěřuje českým bezpečnostním službám, „které se situaci snad věnují, takže nepodceňují riziko, které s tím je spojené“.

V čele radnice Prahy 6 stojí starosta Ondřej Kolář (TOP 09). V čele radnice Prahy 6 stojí starosta Ondřej Kolář (TOP 09). | Jiří Marek

„Jsme suverénní stát a nejsme žádná vazalská zemička Ruska. Máme své zvolené zástupce a starosta naplňuje rozhodnutí zastupitelstva. To, že se jim to v Rusku nelíbí, je jejich problém. Můj problém ale je, že se jim tady dostává podpory ze strany nejvyšších ústavních pozic. Když se podíváte na vyjádření mluvčího (prezidenta republiky), tak to je ostuda,“ dodal Kolář.

valachia ( 22. června 2020 15:38 )

Jen ho nechte ať se bojí.Ze strach může i zešílet.Nedávno frajer a teď je to tatínkův ufňukánek. Styď se.

zkzkz ( 20. dubna 2020 19:27 )

nespokojeny ( 14. dubna 2020 17:18 )

Zbytečné gesto. Socha byla součást historie. Jestli dobré nebo špatné nebudu hodnotit. Jen mě překvapuje, že iniciativa přichází od starosty strany TOP 09. Strany na pokraji volitelnosti, voličského zájmu tzv. 3% strany. Do toho se mohl pustit jen někdo se silným mandátem.

e.lesanova ( 13. dubna 2020 17:19 )

Tak si to "shrňme"...NOUZOVÝ STAV V ZEMI, noční rychloakce, transakce bez výběrového řízení přesun 275tisíc do kapsy soukromé firmy za odstranění sochy, měsíční platby další firmě za "uskladnění", další stovky milionů se vysypou za stavbu "Muzea", další za obnovu náměstí...ať další sochy, garáží ap. Svěřil se "povedený synek" tatíčkovi o kolik obohatil svou kapsu?? + záměrná, stupidní provokace vůči Rusku...měl by tatík Kolář mladému dopodrobna vysvětlit varianty, co vše jeho a celou bandu z Prahy 6 možná za tyto "hrdinské" počiny čeká

st.rec ( 13. dubna 2020 08:53 )

Tak si toho strachu užijte vy hrdinové.Takových pár přes tla*mu a nevědět odkud přilítnou udělá své.

Zobrazit celou diskusi