Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

UPC v Česku končí. Kabelovka i internet se Čechům změní na Vodafone

Autor: ČTK, Mii - 
1. srpna 2019
17:35

Na Čechy, kteří doma využívají služby kabelové společnosti UPC, čeká změna. Můžou se připravit, že logo na jejich fakturách se brzy změní na Vodafone. Třetí největší tuzemský operátor ve čtvrtek zahájil převzetí české pobočky UPC a plánuje, že její značku zcela pohltí. Všichni zákazníci automaticky přejdou pod Vodafone, který tím získá 1,5 milionu nových klientů. Informovaly o tom Cnews.cz.

Spojení bylo součástí větší transakce. Vodafone za 19 miliard eur (490 miliard korun) odkoupil část společnosti Liberty Global, konkrétně její aktiva v Německu, Česku, Rumunsku a Maďarsku. Česká pobočka kabelové sítě UPC je její součástí.

Transakce patří mezi jednu z největších akvizic v historii společnosti Vodafone. Součástí obchodu není slovenská UPC, která se už dříve spojila s českou, protože Vodafone na Slovensku nepůsobí. Obchod musely posvětit evropské orgány, jelikož se obávaly oslabení konkurence v Německu. Zelenou nakonec udělily 18. července.

Novými jednateli české pobočky kabelové sítě UPC se nyní stali Petr Dvořák, Milan Kníže a Jan Klouda, kteří působí také na nejvyšších pozicích telekomunikační společnosti Vodafone.

„Do nové společnosti přinášíme množství inovací a přístup k optickým sítím. Zároveň novou sloučenou společnost obohatíme o stovky zkušených odborníků, čímž přispějeme k tomu, aby se stala špičkou na trhu,“ řekl ke spojení odcházející ředitel UPC Martin Miller.

Na zákazníky UPC čekají nové balíčky

Telekomunikační společnost si od spojení slibuje zejména přístup k rozsáhlé optické síti. Spojením s UPC Česká republika se Vodafone ČR rozroste o 1,5 milionu domácností připojených k síti nové generace, která poskytuje více než půl milionu zákazníků služby vysokorychlostního pevného internetu, 539 000 zákazníků kabelovou televizi a 200 000 uživatelů pevné telefonní linky. Vodafone v České republice poskytuje služby 3,9 milionu zákazníků.

Operátor chce po sloučení brzy představit nové balíčky služeb, které budou kombinovat mobilní, internetové a televizní služby. Služby UPC bude možné zřídit i na pobočkách operátora. U firemních zákazníků zatím zůstanou obchodní zástupci rozdělení pro obě firmy, časem se však sloučí. Tím dojde ke kompletnímu zániku značky UPC v Česku.

Vysokorychlostní optické sítě umožní rozvoj digitalizace a internetu, včetně internetu věcí, stejně jako rozvoj robotizace a umělé inteligence nebo práci s mimořádným množstvím informací. Optické sítě umožňující přenos velkého množství dat jsou také nezbytným předpokladem rozvoje technologie 5G a na ni navazujících funkčních aplikací.

dostojevskij ( 2. srpna 2019 08:39 )

Máte úplnou pravdu! Jenže, co se dnes natočí stojí za prd. Než sledovat nekonečné oblbováky a stupidity je lepší jít na procházku. Tak je to asi myšleno....., nebo se mýlím????....ono se to hluboké nedorozumění vznáší nad Českem nějak dlouho......

prycsnima ( 2. srpna 2019 08:22 )

Všechny firmy jsou
NENAŽRANÉ.

egyptanka ( 1. srpna 2019 21:09 )

Mám Vodafone i UPC,takže maximálně sloučení do jednoho účtu.

agfor ( 1. srpna 2019 21:02 )

Zatím každá změna přinesla jen zdražení. Mají se oběti UPC zase "těšit", že zaplatí o pár stovek víc za to, že sledují po dvacáté Komisaře Rexe, po třicáté MASH, nebo po xté filmy pro pamětníky ?

Keramika ( 1. srpna 2019 19:18 )

anonym01 je dem.entní přírodní úkaz de.bility, primitivnosti, zapšklé zloby z bezmocnosti a z toho jak ho má každý u pr..dele
Je to taková malá velká špína škodici alespom přes internet a plivajicí jed ze své smradlavé držky. Je to ubožak a chudák, není ani k tomu, aby ho člověk poch.cal

Zobrazit celou diskusi