Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Český kamioňák převážel 20 migrantů. U soudu ve Francii vyfasoval dva roky natvrdo

19. července 2019
21:15

Francouzská justice uložila dva roky vězení českému řidiči kamionu, který chtěl údajně do Británie převézt 20 migrantů. Policisté ho podle českého ministerstva zahraničí zadrželi v přístavu Calais. Případ se stal na začátku července. Informovala o tom dnes TV Nova.

Muž z Česka odjel 5. července. Podle Novy reagoval na inzerát, který sháněl řidiče na převoz nábytku z Belgie přes Francii do Británie. Slíbená odměna byla téměř 130.000 korun. Zpátky se měl muž původně vrátit 8. července.

„Při cestě do Velké Británie francouzská policie u něj v kamionu objevila 20 migrantů. Už proběhl dokonce i soud a český řidič dostal dva roky odnětí svobody,“ řekla televizi mluvčí ministerstva zahraničí Zuzana Štíchová.

Podobný případ se stal loni rovněž v Calais. V kamionu českého řidiče Jiřího Sagana objevily tamní úřady 15 Iráčanů. Řidič od začátku tvrdí, že o migrantech v chladícím boxu kamionu nevěděl. Běženci mu prý do návěsu vlezli, když spal. Petici za jeho propuštění podepsalo několik tisíc lidí. Soud v severní Francii mu ale letos v lednu zpřísnil trest z 18 měsíců na dva roky vězení.

Letos v březnu pak francouzská policie při kontrole ve městě Coquelles u Calais objevila migranta v nákladovém prostoru kamionu, který řídil další český řidič. Policisté ho krátce zadrželi. Řidičovo tvrzení, že o migrantovi nevěděl, ale vyhodnotili jako věrohodné, proto ho následně propustili.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Solinska ( 21. července 2019 21:58 )

jen chci se zeptat...co jsi vlastne zač ???.Justin Daneiels...nebo Bara ?
pokud už i tebe ovlada to slavne -multi-kulti...tak to z meho pohledu je
špate...viz muj 1 přis­pevek­....­....­.Soli­....

,

Solinska ( 21. července 2019 21:45 )

Zdravim!...přečetla jsm celou diskuji, ...no,je to ubohe!...neznam vas
ani vašeho tatinka... veřim, že chtěl pomoc rodine--ale pašeracka
banda ho do toho pěkně zamotala--proste zachoval se jako naivka a snilek...
pořad musime mit na paměti, že jsme vychodni Evropa a Zapad za každou cenu
chce nam vladnot//Napoleon, Hitler//...po vode se to vozi legalne--kor jak to je německa kapitanka...všichni němcy ji chvali--hnus---proste vykašlete se na zazraky zapadu !!!...žadne tam nejsou...muslimska verbež a nasili...
pořad nemužu vypusti z hlavy toho českeho občana,co ho ta muslimska holota
v Londyne umlatila k smrti řetezem--hnus--za par grejcaru to nestoji zato
...rači budu Doma žrat chleba se soli v pohode a vklidu ...než v cizine šunku a klepat se strachy --budu mit štesi, nebo nebudu ???

Justin Daniels ( 20. července 2019 20:51 )

Ste jen ubozí a hloupí a neinteligentní . A málo myslící lidé ,kteří dřív soudí než vědí pravdu. Bohužel tu pravdu dosut nevíme ani my. Proto je tatínek Pohřešován.Nechte ho s timy utoky už být.Čekejte a mlčte. Bára.

Justin Daniels ( 20. července 2019 20:24 )

Jak zabavit nastroje . Jasny vy si přečtete jen tohle ale my mame víc informaci

Justin Daniels ( 20. července 2019 20:22 )

Jak poravit ?? Co si o sobě myslíte ?? Máte problem tak si ho vyřešte ale nebudete si bráát do huby mýho tatu. Nikoho nezabil. Já do ***e svýho tatu znam moc dobře tak si ho neberte do huby ste hnusní malý ***.

Zobrazit celou diskusi