Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Protimafiánský útvar udeřil: Policisté zasahují na několika místech včetně Prahy

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) dnes zasahují na několika místech včetně Prahy. (ilustrační foto)
Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) dnes zasahují na několika místech včetně Prahy. (ilustrační foto)  (Autor: Aktu.cz)
Aktualizováno -
26. března 2019
11:33
Autor: ČTK - 
26. března 2019
11:09

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) dnes zasahují na několika místech včetně Prahy. Uvedla to Česká televize (ČT). Mluvčí centrály Jaroslav Ibehej ČTK řekl, že policisté provádí úkony trestního řízení. Informaci ČT o tom, že v plánu jsou i prohlídky v jedné advokátní kanceláři, popřel.

„Žádné prohlídky advokátní kanceláře neděláme,“ uvedl Ibehej. Bez dalších podrobností doplnil, že věc dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Olomouci.

Na více místech současně policisté z útvaru zasahovali i počátkem března. Tehdy přišli do pražského sídla firmy Kapsch a do bytu jejího ředitele, do Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) v Brně, na radnici městské části Brno-střed, k místopředsedovi hnutí ANO Jaroslavu Faltýnkovi nebo k vlivnému sportovnímu manažerovi Miroslavu Černoškovi v Prostějově.

Podle tehdejších informací Ibeheje policisté konali ve dvou samostatných trestních věcech. V souvislosti s veřejnými zakázkami městské části Brno-střed pak obvinili devět lidí z účasti na zločinecké organizované skupině, zjednání výhody při zadávání veřejných zakázek a z úplatkářských trestných činů. Ve vazbě skončilo pět stíhaných a hrozí jim 10,5 roku až 16 let vězení.

turbina ( 26. března 2019 15:37 )

Zatkněte celé vedení ANO, včetně Hradního ochmelaku Milouše s jeho ancáblem a mafie bude pod zámkem.

bullshit ( 26. března 2019 15:05 )

Jsem si jist že žádný protimafiánský útvar u policie ČR neexistuje.

verka1 ( 26. března 2019 12:57 )

No tak bude to, naše slavná policie to odkládá a pak jdou do důchodu a mladší policajti to neřeší.

blamal ( 26. března 2019 12:50 )

bumb ( 26. března 2019 12:02 )

Zasahují na nesprávných místech.Ti co kradli ve velkém na ty policajti nemají.Vždy zasahují a potom to vyšumí.Tak at neblbnou obyvatele česka.

Zobrazit celou diskusi