Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Obchody řekly, v kolik zavřou na Štědrý den. Někde si nenakoupíte vůbec

Autor: ČTK, bud - 
4. listopadu 2018
11:15

Většina obchodních řetězců letos opět na Štědrý den zavře mezi 11. a 12. hodinou, IKEA a Penny Market nechají prodejny 24. prosince uzavřené úplně. Zákon obchodním řetězcům umožňuje mít 24. prosince otevřeno právě nejvýš do 12 hodin.

„Už loni jsme našim zaměstnancům, po hektickém předvánočním období, dali na Štědrý den volno. Letos v tom chceme pokračovat. Budeme rádi, když stráví vánoční svátky v rodinném kruhu,“ uvedl jednatel Penny Marketu Martin Peffek.

IKEA nechá své obchodní domy zavřené od 24. do 26. prosince, na Silvestra bude mít otevřeno do 16 hodin. Také e-shop Alza.cz bude mít 24. prosince zavřené všechny pobočky s výjimkou pražské prodejny v Holešovicích, která bude obsluhovat zákazníky do 12 hodin. Na Boží hod se pak uzavře i tato prodejna.

Tesco zavře už v 11 hodin, Lidl v 11:30

Většina velkých řetězců zavře své obchody na Štědrý den v poledne. „Budeme mít otevřeno do 12:00, stejně jako v loni,“ uvedla mluvčí velkoobchodů Makro Romana Nýdrle. Ve stejný čas zavřou své obchody také např. C&A Moda či Globus. Tesco uzavře prodejny v 11:00 a Lidl o půl hodiny později. Řada menších prodejen se bude řídit otevírací dobou nákupních center, která zavřou nejčastěji mezi 13. a 15. hodinou.

Odboráři v maloobchodu oceňují krok těch řetězců, které zůstanou na Štědrý den uzavřené. „Uvítali bychom rozšíření vstřícného gesta k zaměstnancům i u ostatních maloobchodních a velkoobchodních společností,“ řekla prezidentka Unie zaměstnanců obchodu, logistiky a služeb Renáta Burianová.

Většina řetězců naopak rozšíří otevírací dobu před svátky. Na Silvestra se obchody zavřou už odpoledne. „Poslední den roku sice zkracujeme naši běžnou otevírací dobu o tři hodiny, ale v některých lokalitách začínáme s prodejem už od sedmi ráno. Na Nový rok je podle státem nařízeného svátku i u nás zavřeno, ale už 2. ledna startujeme opět běžnou otevírací dobu, tedy od 8:00 do 21:00,“ uvedla mluvčí Globusu Rita Gabrielová.

zada ( 6. listopadu 2018 13:26 )

Štědrý den by mělo být zavřeno všude, nemělo by se makat ani ve firmách. Každý má dost času si nakoupit. Svátky jako volno pochopím, ale v ˇCechách jsou 24.12 a 31.12. brány tyto dny v podstatě jako sváteční a lidé by měli být doma se svými blízkými celý den . Zavřel bych na celý den i 31.12, stejně tak by mělo být volno v ostatních profesích. Stejně dobrí šéfové pouští lidi v poledne domů a co se týká práce , stejně toho moc nikdo ten den už nenadělá. Pokud tyto dny - 24.12 a 31.12. nemůžou být jako svátek, bych bych je dal jako "ředitelské volno"

mandat ( 4. listopadu 2018 14:45 )

Na Stedry den by mel byt kazdy doma.

balin ( 4. listopadu 2018 13:22 )

alebo nešťastnica, ktorá na poslednú chvíľu zistí, že na niečo zabudla, aj v knižke bylo nás pět, kvelb zavreli a kto niečo zabudol, prišiel odzadu

zlymikes ( 4. listopadu 2018 12:48 )

drobní podnikatelé, zejména rákosníci , si jen odskočí na večeři a hurá do kvelbu,protože kšeft je kšeft

jedova11 ( 4. listopadu 2018 12:44 )

Holt místo na procházku do marketu, vemte rodinu na procházku do přírody. Fakt vam v ní bude líp. 😜😜😜😜

Zobrazit celou diskusi