Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jídlem proti rakovině. Změna stravování uleví i při těžkých nemocích, míní lékař

Autor: ivm - 
12. května 2018
06:45

Je spontánní uzdravení jen nesmyslné slovní spojení používané nedůvěryhodnými léčiteli? Nebo jde o něco, čeho je možné doopravdy dosáhnout? Lékař Jan Šula nabízí kontroverzní cestu k uzdravení i v případě velmi vážných onemocnění, jako je rakovina, roztroušená skleróza nebo deprese. Zakladatel české epigenetiky v rozhovoru pro Info.cz uvedl, že celá léčba tkví v tom, že pacient změní postoj ke svému životu. Organismus tak začne pracovat jinak. Na začátku léčby prý stačí kvalitní jídlo.

Obměna stravy je naprosto zásadní, první krok ke zdárnému překonání nemoci. „Člověk by si měl na internetu vyhledat zánětlivé potraviny a ty nezánětlivé a podle toho upravit svůj jídelníček. Důležité je zjistit, jak tělo reaguje na konkrétní potraviny a podle toho se postupuje dál,“ řekl lékař v pořadu Štrunc!.

„Spouštěčem nemocí je stres“

Přehodnocení životních postojů, vnímání a cítění se dá dosáhnout meditací. „Vlivem meditace se odbourají staré stresové hormony a vytvoří se nové, uzdravující. Právě stres je ten spouštěč, který může vyvolat většinu nemocí. Žijeme v době velkého nátlaku, ať už ze strany médií, zaměstnavatele nebo jinde. Není snadné se vyrovnat s velkým množstvím stresu, pokud to tělo nezvládá, přijde choroba,“ prohlásil Šula.

„Jóga, Čchi-kung a jim podobné aktivity na procvičení těla a uvolnění mysli jsou také vhodné. Pokud to člověk myslí vážně a chce se uzdravit, měl by radikálně změnit své dosavadní návyky i prostředí, ve kterém žije. Nikdo se nemůže uzdravit v tom prostředí, v jakém onemocnění vypuklo. Je to logické – jen stěží se pacient trpící rakovinou plic uzdraví v uhelných dolech,“ dodal lékař.

Další rozhovory v pořadu Štrunc! najdete zde

jaromir123 ( 13. května 2018 11:04 )

Není možno soudit podle jednoho případu. Kouřil ? Tedy si tělo zanesl bordelem. A ono by se našlo asi více prohřešků minulosti ! Tedy podle toho, že někdo jedl údajně zdravě a dostal rakovinu by tedy všichni měli jíst kraviny, protože je to jedno ! HA, HA HA - jen hlupáci píší hloupé věci.

Hajany u Blatné ( 12. května 2018 15:18 )

to jsou nesmyslné kecy. manžel jedl jen zdravě a kvalitní potraviny, nekouřil už mnoho let a zemřel na rakovinu. Ten člověk blábolí. Jezte zdravě a budete tu do 100 let v plném zdraví - to je přece blbost.

Zobrazit celou diskusi