Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dovolená 2018: Jak dny volna zdvojnásobit! Podívejte se na přesný návod

  • Autor: Radka Růžičková,Adam Jaroš - 
    1. 1. 2018
    12:15

    Chcete si v příštím roce pořádně užít dovolenou? Tak si ji protáhněte na maximum! Jde to snadno. Stačí »vychytat« ty správné termíny státních svátků, propojit je s pouhými pár dny dovolené a ta pak nabude jak kaše v pohádce Hrnečku, vař! Z 22 dnů dovolené lze vykouzlit 55 dnů volna!

  • 1.Prosinec/leden: Pohodové Vánoce

    Vánoční svátky ale bohatě vynahradí dovolenkovým šetřílkům nepřející podzim. Štědrý den, Boží hod vánoční a Štěpán obsadí začátek pracovního týdne. Kdo si našetřil nějakou dovolenou, může si volna užívat naplno! Při propojení s Novým rokem si za pouhých 6 dní dovolené dopřeje 16 dní volna v kuse. A komu by to pořád nestačilo, tak při správném plánování a propojování si za 11 dní své dovolené bude vánočních krás i s víkendy užívat 23 dní! A to je dost i na nějakou exotickou cestu, nemyslíte?

    Rok 2018: Jak si natáhnout dovolenou?! Rok 2018: Jak si natáhnout dovolenou?! | Profimedia

  • 2.Březen/duben: Veselé Velikonoce

    Užijte si pořádně dlouhé velikonoční svátky. S pomocí poměrně nového svátku – Velkého pátku – vám za 4 dny dovolené velikonoční volno pořádně nabobtná. Ať už si vezmete 4 dny dovolené před Velkým pátkem, nebo až po Velikonočním pondělí, získáte i s víkendy celkem 10 volných dní.

    Rok 2018: Jak si natáhnout dovolenou?! Rok 2018: Jak si natáhnout dovolenou?! | Shutterstock

  • 3.Duben/květen: Prolíbaný máj

    Příjemnou šanci, jak ušetřit dovolenou, nabízejí i májové svátky. Oba (1. i 8. květen) připadají na úterý. Prvomájový polibek tak nemusí trvat jen jeden den. Za čtyři dny dovolené můžete i s víkendy prolíbat celých 9 dní. A pokud si přihodíte ještě jeden den »dovči« a propojíte vše se Dnem vítězství (8. 5.), dostanete za 5 dní dovolené 11 volných dní.

    Rok 2018: Jak si natáhnout dovolenou?! Rok 2018: Jak si natáhnout dovolenou?! | Shutterstock.com

  • 4.Červen/červenec: Super začátek léta

    Léto předznamenávají hned dva státní svátky, které na sebe přímo navazují. Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje (5. července) a Den upálení mistra Jana Husa (6. července). Letos vycházejí všem milovníkům dovolené vstříc tak skvěle, že si stačí vzít tři dny dovolené a odpočívat i s víkendy 9 dní v kuse.

    Rok 2018: Jak si natáhnout dovolenou?! Rok 2018: Jak si natáhnout dovolenou?! | Atlantis the Palm Waterpark

  • 5.Září: Prodloužené babí léto

    Svatý Václav přináší svátek nazvaný Den české státnosti. Připadne na pátek, takže milovníci babího léta si za 4 dny dovolené užijí i s víkendy 9 krásných časných podzimních dnů. A kdo má rád padající listí, neměl by váhat. V říjnu totiž státní svátek (Den vzniku samostatného československého státu) připadne na neděli a v listopadu (Den boje za svobodu a demokracii) na sobotu, takže s těmi se nic ušetřit nedá.

    Rok 2018: Jak si natáhnout dovolenou?! Rok 2018: Jak si natáhnout dovolenou?! | Shutterstock.com

  • 6.Video: Žralok vyděsil turisty na španělské pláži

    Čtěte více: Top 10 trendů, kterými se Češi řídí při výběru dovolené

Ferenze113 ( 11. února 2018 20:22 )

My pojedeme s manželkou na dovolenou do Mariánských lázní, do tohoto hotelu: http://cristalpalace.cz/ tak zkusíme ten Váš postup, snad to vyjde Protože žádná dovolená není dlouhá, vždycky to strašně rychle uteče a hned jsme zase všichni v práci...

zemekf ( 1. ledna 2018 16:08 )

nemáš záda

votomtoje ( 1. ledna 2018 15:56 )

A já čekal nějaké návody na neschopenky a oni vyplodí takovou hovadinu

egyptanka ( 1. ledna 2018 14:02 )

Nepřetržitý provoz? To tihle pisálci neví co je.

egyptanka ( 1. ledna 2018 14:00 )

To je naprostá demagogie. Tohle může vyplodit jen někdo z kanceláře. Jednak si spojovat volna nesmíme. A kdo by pracoval? Zbylé kolegyně by za mě dělaly přesčasy? To by mě rychle vynesly v zubech. Naprosto neproveditelné v praxi. Ale teorie dobrá. Akorát že k ničemu.

Zobrazit celou diskusi