Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rozverné královédvorské nosorožčí mládě: Mami, já neběhám, já lítám!

Autor: jp - 
27. října 2017
22:59

Prvních vycházek si užívá na začátku října narozená nosorožčí slečna v královédvorské zoo. A má z nich upřímnou radost! Jakmile vyběhne ven, chvilku nepostojí a kolem mámy Etoshy skotačí jako pominutá.

 „Zatímco malá samička se téměř nezastaví a radostně běhá po výběhu sem a tam, matka Etosha se ji snaží bedlivě hlídat. Jakmile se k ohradě přiblíží pro ni neznámí lidé, hned divoce startuje a dává přítomným najevo, ať se drží dále,“ popisuje chování dvojice mluvčí zoo Andrea Jiroušová.

Na vzduch chodí nosorožčí holčička zatím jen na chvíli a jen do prostor, kam návštěvníci nevidí. Postupně budou pracovníci zoo dobu pobytu dvojice ve výběhu prodlužovat.

„Venku budou každý den, dokud nezačnou mrazy,“ dodává Jiroušová. Veřejnost si na pozorování mámy s dcerkou bude muset ještě nějakou dobu počkat.

Samička je mládětem kriticky ohroženého nosorožce dvourohého, jehož populace kvůli pytláctví klesla na několik set jedinců. Zoo ve Dvoře se snaží o záchranu těchto zvířat jejich vysláním do afrického národního parku Mkomazi v Tanzanii.

VIDEO: Brněnské zoo se podařil unikátní odchov želvy pavoukovité. Zároveň nově získala největšího holuba na světě.

Video  Brněnské zoo se podařil unikátní odchov želvy pavoukovité. Zároveň nově získala největšího holuba na světě.  - Hynek Zdeněk
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi