Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Centrum Klinika jde znovu před soud. Aktivisté se nechtějí vystěhovat

Autor: ČTK - 
21. září 2017
06:42

Obvodní soud pro Prahu 3 se dnes bude zabývat žalobou Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) na Autonomní sociální centrum Klinika. Úřad po aktivistech požaduje téměř 360 tisíc korun za to, že budovu v Jeseniově ulici a pozemky využívali i poté, co jim skončila smlouva o výpůjčce do doby, než stát objekt převedl na Správu železniční a dopravní cesty (SŽDC). Aktivisté v budově zůstávají přes nedávné pravomocné rozhodnutí soudu, že mají objekt vyklidit.

Klinika v Jeseniově ulici pořádá přednášky, koncerty, dílny či jazykové kurzy, zaměřuje se také na pomoc migrantům. V minulosti se stala terčem útoku žhářů zřejmě ze strany extremistů, policie však případ odložila kvůli nedostatku důkazů. V objektu byla také několikrát nahlášena výbušnina, nikdy se žádná nenašla.

Objekt od státu SŽDC získala loni v říjnu. Do budovy chce po rekonstrukci přestěhovat část svých zaměstnanců. Aktivisté upozorňují na to, že stát se svým majetkem nenakládá dobře a objekt, ve kterém Klinika sídlí, několik let pod jeho správou chátral. Požadavek na vyklizení je podle nich v rozporu s dobrými mravy.

milesmiles ( 21. září 2017 10:08 )

NECHTE TU KLINIKU MLÁDEŽI NEMAJÍ SE KDE SCHÁZET CO TAM MÁ DĚLAT ŽELEZNICE KDE JE STROPNICKÝ ZELENÝ ABY TO ZAŘÍDIL.VŠE PRO MLÁDEŽ !!!!!!!

gabreta ( 21. září 2017 08:27 )

Kocáb, Šabatová a další nemakačenka a vyžírkové, nad nima drží tu ochranou ruku. Zkus neplatit energie a vodu a za chvíli seš vystěhovanej na ulici. Jak zpíval Kryl "Demokracie rozkvétá!

salto ( 21. září 2017 08:18 )

To je ten právní stát, jinak souhlasím se "silen!

hejhej ( 21. září 2017 08:12 )

Aktivisté = feťáci, příživníci. Nasomrují se do cizí budovy, bez smlouvy, bez placení. Jsou to odporné vyžírky a policie už je měla dávno vystěhovat a pozavírat. Kdo nad touto verbeží drží ochrannou ruku ?

silen ( 21. září 2017 07:48 )

...nechápu, proč policie rázně nezasáhne! Ať tam vtrhnou a ty debily vymlátěj pendrekama ven!!!

Zobrazit celou diskusi