Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Litvínově platí nejvyšší stupeň poplachu. Hoří obří skládka Celio

Autor: Jakub Veinlich - 
29. srpna 2017
09:14

Na skládce Celio u Litvínova na Mostecku od pondělního večera hoří odpad. Hasiči mají požár pod kontrolou. Žádné škodlivé látky do ovzduší neunikly. Litvínov i Most obyvatelům doporučují omezit větrání.

S rozsáhlým požárem podle krajského mluvčího Lukáše Marvana bojuje 10 jednotek. Hořela plocha o velikosti zhruba 100 krát 100 metrů. "Požár už je lokalizovaný. Byl velmi rozsáhlý, proto byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu," uvedl.

Litvínovská radnice v noci upozorňovala obyvatele města, aby raději nevětrali. "Podle měření žádné škodliviny do vzduchu neunikly," doplnil Marvan. Stejně radí lidem postupovat i mostecká radnice. "Doporučujeme Mostečanům, aby v této souvislosti omezili větrání. Požár je již pod kontrolou, probíhají dohašovací práce. Na místo byl vyslán speciální vůz, aby monitoroval množství škodlivin v ovzduší. V případě změny situace budeme občany informovat jak prostřednictvím našich médií, tak krizovými SMS," uvedl primátor Jan Paparega.

Požáry na litvínovské skládce nejsou výjimečné. Naposledy hořel odpad na obdobně velké ploše letos v březnu. Loni v září v areálu firmy hořela hala na zpracování odpadů. Škoda tehdy dosáhla desítek milionů korun.

„Do areálu skládky Celio u Litvínova vyjeli hasiči z několika jednotek k nahlášenému požáru. Velké plameny jsou vidět z města, vyhlášen byl třetí stupeň požárního poplachu,“ popisují správci událost na facebookových stránkách Požáry.cz. 

agfor ( 29. srpna 2017 13:13 )

Hořelo to už včera a to, že nemají lidé větrat nikdo nedoporučil. Starostka, jako po výbuchu v Chemopetrolu, nic neoznámila. Proč by se také měla starat o hloupé občany, kteří ji volili.

Zobrazit celou diskusi