„Cukr je jed a návykový jako drogy,“ říká blogerka. Přispívá prý k rakovině
Cukr je návykový stejně jako alkohol nebo drogy a na lidské tělo působí jako jed, tvrdí blogerka Janina Černá v rozhovoru pro Info.cz. Autorka kuchařky o vaření bez cukru v něm říká, že je sladidlo téměř ve všem a většina populace se jím pravidelně předávkovává. Přitom může podle ní zvyšovat riziko rakoviny či onemocnění Alzheimerem.
„Cukr je pro spoustu lidí stejně návykový jako každá jiná návyková látka, tzn. stejně jako alkohol, stejně jako drogy, stejně jako třeba kofein,“ tvrdí Černá, podle které už samotný pohled na sladké v člověku vyvolává pocit blaženosti – aktivuje stejné centrum v mozku jako drogy.
Celý rozhovor najdete zde.
Cukr se dá podle ní do jisté míry přirovnat k jedu. Nebezpečná je zejména fruktóza, která tvoří například 50 procent klasického bílého cukru. „Fruktóza je v tom množství, v jakém se dnes konzumuje, pro tělo toxická. Jako jed,“ říká. „Způsobuje podobný efekt jako u alkoholiků, je to tzv. nealkoholické ztučnění jater,“ dodává.
Problém je, že se cukr nachází téměř ve všech potravinách, podle Černé tvoří až 90 procent nabídky běžných supermarketů. Přitom lidské tělo podle ní nepotřebuje žádnou fruktózu. „Můžeme říct téměř s jistotou, že většina populace se cukrem předávkovává,“ uvedla.
Nejhorším jedem pro lidstvo jsou takovéhle přemoudřelé krávy. Nejí cukr ? Tak ať to nevnucuje druhým - že to za měsíc poznáte ? Ano, protože mozek pro svoji výživu cukr potřebuje. Když ho nedostane, tak degeneruje.