Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

České dráhy prodají protiatomový kryt. Je součástí vojenských plánů

Autor: pet - 
18. dubna 2017
10:38

České dráhy se nacházejí ve svízelné situaci. Rády by prodaly starý pražský protiatomový kryt, který se nachází v kopci mezi Italskou ulicí a Hlavním nádražím. Informuje o tom web E15.

Protiatomový kryt, který vznikl v Praze již před více než šedesáti lety, je na prodej. Podle mluvčího drah Radka Joklíka jsou pozemky, na kterých leží kryt, zbytečné, a proto by bylo dobré je prodat. „To souvisí s aktivitami developerských společností za účasti ČD, které rozvíjejí dlouhodobě zasmluvněné sousední pozemky,“ říká Joklík.

Kryt nikdy nesloužil svým účelům, teď je součástí systému civilní obrany. Podle Joklíka by bylo vhodné vyjmout kryt z vojenských plánů. Při současných technologiích by totiž ČD dráhy za vybavení zaplatily více než 35 milionů korun. Kryt Českým drahám totiž zůstal, i přestože je majitelem Hlavního nádraží od loňska Správa železniční dopravní cesty.

Vezme si kryt pod křídla společnost Penta, která na přilehlých pozemcích plánuje stavět? A co nového se chystá u nádraží? Celý článek čtěte ZDE

VIDEO: Podívejte se, jak se testují rakety v KLDR

Video  Raketové testy KLDR  - reuters
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi