Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

„Chce se mi strašně brečet“. Andrea (28) pořádá sbírky pro opuštěné děti

Autor: Andrea Ulagová - 
13. května 2017
05:50

Pracuje jako servírka v hostinci u Prahy. Andrea (28) už několik let pořádá v práci i přes Facebook sbírku pro Klokánek, dětský domov, který spravuje Fond ohrožených dětí. Mladá žena ráda pomáhá těm, kteří to nejvíc potřebují. Dětem bez rodičů a domova. Dvakrát do měsíce tedy uspořádá sbírku oblečení, jídla nebo hraček a odveze vše do Ústí nad Labem.

Mám srdečnou povahu a ráda pomáhám lidem, tvrdí o sobě Andrea. Má kolem sebe podle svých slov samé ochotné a hodné lidi, kteří rádi přispějí, pokud je požádá o pomoc pro děti bez domova. 

Vzápětí si ale vzpomněla, že se jednou pokoušela pomoci dětskému domovu, kde ředitelka pomoc odmítla. Proto od té doby pomáhá Klokánku v Ústí nad Labem, který provozuje Fond ohrožených dětí.

„Když sem přijedu, tak se mi vždy chce strašně brečet. Je mi líto, že ty děti nemají rodiny, ale tety se o ně hezky starají a mě to dojímá,“ říká mladá žena.

Jak to vypadá, když Andrea přijede do Klokánku? A jaký příběh opuštěného dítěte ji nejvíce dojal? To zjistíte v reportáži: