Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Anglii zemřela Češka. Poslanec mluví o vraždě Markéty (†26)

Autor: Václav Lang - 
4. března 2017
05:01

Na českou ambasádu v Londýně přišla dva dny po Silvestru zpráva o úmrtí Češky. Kromě toho, že jsou čeští diplomaté v kontaktu s britskými orgány i příbuznými zemřelé, není zatím k dispozici více oficiálních informací. Kromě indicií, které ve čtvrtek nabídl poslanec Jaroslav Holík (zvolen za Úsvit). Obrátili se na něj prý kamarádi Markéty S. z Uherského Brodu, kteří se obávají, že byla koncem roku v Británii zavražděna.

„Při setkání s mladými lidmi v neděli se na mě obrátili s dotazem ohledně jejich kolegyně Markéty S. Uvedená pracovala v Anglii pro firmu KICKmobiles. Vzhledem k tomu, že se už delší dobu neozývá, mají obavu a obava se zvětšila ještě o to, že přicházejí z Anglie zprávy, že dne 31. 12. tam byla zavražděna,“ konstatoval ve čtvrtek Holík ve své interpelaci na nepřítomného ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka (ČSSD).

„Vážený pane ministře, prosím vás, využijte svůj vliv, zjistěte osud této dívky a dejte zprávu, protože kromě jejích přátel na tu zprávu čeká také její matka a dva bratři,“ dodal.

Parte Markéty S. Parte Markéty S. | www.smutecnioznameni.eu

Ministerstvo zahraničí na dotaz Blesk.cz odpovědělo diplomaticky. Potvrdilo, že česká ambasáda v Londýně dostala počátkem roku informaci o zemřelé Češce, k poslancovým slovům ale mlčí. „Můžeme potvrdit, že zastupitelský úřad Londýn byl 2. 1. 2017 informován o úmrtí občanky ČR. ZÚ Londýn je ve spojení jak s britskými orgány, tak s příbuznými zemřelé. ZÚ Londýn případ nadále sleduje a poskytuje nutnou součinnost. S ohledem na ochranu osobních údajů nebudeme v tento moment poskytovat k případu více informací,“ uvedla pro Blesk.cz mluvčí ministerstva zahraničí Michaela Lagronová.

Na internetu je k dohledání i parte Markéty S., o které hovořil Holík. Podle parte zemřela mladá žena náhle 1. ledna ve věku nedožitých 27 let. Poslední rozloučení se mělo konat 11. února v Uherském Brodě.

Loni došlo v Británii k další tragédii s českou stopou. Po autonehodě tam zemřely dvě malé holčičky původem z ČR, přímo v Londýně pak skupina mladíků ubila řetězem Zdeňka M.:

banan25 ( 4. března 2017 09:56 )

Škoda že to nebyla Markeeta - tu by měli spolu s Burešem odstranit prioritně

sheba ( 4. března 2017 09:38 )

Měla šlapat doma v Brodě, mohla být naživu na uherskobrodsku jsou samí degeni, protože je tam normální, že chrápe otec s dcerou apod

taktone ( 4. března 2017 09:08 )

Co to tam v článku melou o dvou malých holčičkách??? Byly to skoro dospělé cigany a vypadaly zmalované jak kurvy a místo aby byly večer doma flákaly se v tlupě na ulici

kukuku ( 4. března 2017 09:06 )

Jednoduší pravdoláskaři dělí Evropu na totalitní východ a demokratický "západ". Po 2 měsících žádné informace, co se s ní stalo - to by člověk připustil třeba v Rusku. Podle počtu problematických případů, bude v Anglii asi všechno jinak, než tu nemyslícím troubům pražská média vytrubují.

b.o.y ( 4. března 2017 09:04 )

Tady neanonymní: https://www.smutecnioznameni.eu/2017/01/marketa-slavikova/

Zobrazit celou diskusi