Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šťastný výherce Josef Vaněk (68) z Brna:Mámo, vyhráli jsme 50 tisíc!

Autor: jn, kaj - 
6. února 2017
06:15

Tohle trhnutí se vyplatilo! Bývalý hostinský Josef Vaněk (68) z brněnské Líšně si koupil v místní samoobsluze rohlíky a Blesk. Doma strhnul kupon a zvolal: „Ježíš, mámo! Máme 50 000 korun!“

Blesk si Josef Vaněk koupil ráno stejně, jako to dělá v posledních 24 letech každý den. Protože na hromádce byly horní výtisky pomačkané, zalovil odspodu. A měl štěstí, právě noviny, které vybral, obsahovaly vítězný kupon.

„Blesk kupuju od doby, co začal vycházet. Nejvíc mě baví sport a drby ze společnosti a politiky,“ svěřil se. Hostinský, který dříve pracoval v lepších brněnských hospodách, má z výhry velkou radost. I proto, že přišla v pravý čas.

„Peníze padnou na rekonstrukci koupelny a paní bude mít do kuchyně nový sporák. Mělo by to přesně vyjít,“ mnul si ruce výherce. A štěstí ve hře bude prý pan Vaněk rozhodně pokoušet i dál. „Na Blesk nikdy nezanevřu,“ dodal.

Zkusil to jednou, a vyšlo to!

Nadšení zavládlo i v rodině bývalého havíře Jána Mašleníka (58) z Ostravy. V Trháku Blesku se mu podařilo hned napoprvé vyhrát rovných 10 tisíc korun! Náš deník si rodina pravidelně kupuje v novinovém stánku.

„Blesk domů přinesla z trafiky manželka. Jsem důchodce, mám čas, jen tak z nudy jsem zkusil poslat soutěžní kód. A vyšlo to!“ usmíval se muž, který v životě předtím nikdy nic nevyhrál jen jednou 250 korun.

„Tuhle výhru jsem opravdu nečekal. Já jsem spíše nedůvěřivý. Když jste mi ale přivezli výherní šek, uvěřil jsem,“ prozradil. Za výhru si hodlá pořídit nový zahradní nábytek do chatky.

„Starý je třeba vyměnit. Jestli něco zbude, dáme to se ženou na dovolenou. Hodí se nám každá koruna,“ dodal dlouholetý horník.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi