Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Otrava ve vesnici na Domažlicku: Lidé zvraceli, tekla krev!

Autor: Kateřina Moravcová - 
14. listopadu 2016
05:02

Zvracení, krev tekoucí z nosu, malátnost a špatné dýchání. To je výčet neduhů, které potrápily obyvatele Kolovče u Domažlic. Problémy způsobila otrava z toluenu, který unikal z opravené kanalizace.

Silný zápach se šířil obcí. Zamořil hned několik rodinných domů. Nikdo z obyvatel ale vůbec netušil, odkud se bere. Záhadě přišli na kloub až přivolaní hasiči z chemické laboratoře.

„V domech chemici naměřili vysokou koncentraci nebezpečných výparů toluenu a dalších rozpouštědel. Ve třech rodinných domech byly hodnoty tak vysoké, že v nich nebylo vhodné déle pobývat,“ řekla mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Lidé z domů v centru obce byli zoufalí. Špatně se jim dýchalo, někteří zvraceli anebo byli malátní. „Mně se spustila i krev z nosu,“ potvrdil jeden z místních. Na vině byla oprava kanalizace. Obec zvolila levnější způsob, takzvané vložkování poškozených částí potrubí. Právě z nich se nebezpečné látky šířily. Událost začala řešit i policie, která bude zkoumat, zda nedošlo k protiprávnímu jednání.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání