Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Na Šumavě hostil FBI, Chovance měl šidit. Exředitele hotelu šetří policie

Autor: zst - 
19. října 2016
09:25

Jaroslav Hranička musel odejít z postu šéfa hotelu Šumava v Kašperských horách, který patří ministerstvu vnitra. Svého zaměstnavatele měl totiž šidit a případ prošetřuje policie. Informoval o tom středeční deník Právo.

Tvrdil o sobě, že si vybudoval důvěru resortu a odměnou mu bylo pořádání například konference FBI. Jenže důvěru ministerstva vnitra ale teď nejspíš ztratil. V čele hotelu skončil a zda skutečně Milana Chovance (ČSSD) a jeho lidi podváděl, má ukázat policejní vyšetřování.

„Kontrola v hotelu Šumava odhalila jisté nedostatky. V této souvislosti jsme podali trestní oznámení a vzhledem k probíhajícímu vyšetřování se k celé záležitosti nebudeme blíže vyjadřovat,“ řekla Právu resortní mluvčí Lucie Nováková s tím, že Hranička byl skutečně odvolán.

Jaroslav Hranička se slavnými obyvateli hotelu. Na snímku se šéfem dopravní policie Tomášem Lerchem Jaroslav Hranička se slavnými obyvateli hotelu. Na snímku se šéfem dopravní policie Tomášem Lerchem | Facebook / Hotel Šumava

„Nikdo zatím obviněn nebyl. Více se k tomu nechci vyjadřovat,“ nebyla sdílnější ani policie, konkrétně ředitel klatovské kriminálky Antonín Šmíd. Podle deníku by ale mělo jít o případ porušování povinnosti při správě cizího majetku. Spekuluje se o tom, že problémy měly nastat při nákupu jídla i pronájmu prostor. Ty měl prý Hranička pronajímat i načerno.

„Tím si měl vydělat více než 100 tisíc korun. Někdo mluví i o tom, že snad mělo být za asistence policie odvezeno půl milionu,“ řekla anonymně jedna ze zaměstnankyň hotelu. Zásah potvrdil i Šmíd. Zda a případně co policisté z hotelu odvezli, ale oficiálně nikdo neřekl. „Naše hlídka tam byla přítomná čistě kvůli zajištění hladkého průběhu kontroly. To se současným vyšetřováním nemělo nic společného,“ poznamenal k tomu šéf kriminálky.

Hranička byl ředitelem hotelu od roku 2011, často a rád se pak fotil se známými osobnostmi. Na facebookové stránce hotelu se pochlubil setkáním s překážkářem Petrem Svobodou, šéfem dopravní policie Tomášem Lerchem, nejvyšším ředitelem hasičů Drahoslavem Rybou nebo dnes už bývalým šéfem Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robertem Šlachtou.

Jaroslav Hranička se slavnými obyvateli hotelu. Druhý zprava Robert Šlachta, tehdejší šéf ÚOOZ, Hranička stojí po jeho levici. Jaroslav Hranička se slavnými obyvateli hotelu. Druhý zprava Robert Šlachta, tehdejší šéf ÚOOZ, Hranička stojí po jeho levici. | Facebook / Hotel Šumava

„Poskytujeme zázemí jak vrcholovým sportovcům, tak i špičkám bezpečnostních složek a justice. Najdou tu vše, co potřebují, od služeb až po naprostou loajalitu,“ chlubil se při prezentaci hotelu Hranička. Redakci deníku se bývalého šéfa hotelu nepodařilo kontaktovat.

rudyptak48 ( 19. října 2016 19:16 )

Je vidět, že Chovanec je z plzeňské líhne rychlokvašek s tituly pro účely politického růstu. Kdo vyšetří tu jeho zpackanou a opsanou bakalářskou práci? Chudák si musel udělat, s odřeným mozkem, alespoň to nejnižší vysokoškolské vzdělání, takového máme ministra odborníka.

moiaza ( 19. října 2016 10:02 )

 Velice by mě přkvapilo, kdyby pán exředitel nešidil. To by byl hodně podezřelý.

kurna1 ( 19. října 2016 09:55 )

Tak se dlouho chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne

Zobrazit celou diskusi