Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Klíč k profesnímu úspěchu? Diplom nehraje roli. Tábor, skaut a čtení ano

Personalisty u pohovoru nebo v životopisu zajímá i to, co čtete, nebo to, zda se věnujete charitě.
Personalisty u pohovoru nebo v životopisu zajímá i to, co čtete, nebo to, zda se věnujete charitě.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: zst - 
19. února 2016
18:12

Praxe, zahraniční pobyty, ale také schopnost organizovat a být týmovým hráčem – to je podle personalistů klíč k úspěchu v práci. Stále méně často se přitom zaměstnavatelé ohlížejí na dosažené vzdělání. Naopak úspěšní lidé považují za velmi důležité čtení knih a psychickou odolnost.

Tři ze čtyř úspěšných manažerů a osobností považuje za jeden z klíčů k úspěchu psychickou odolnost, každý třetí pak také četbu knih. Personalisté ale hledají v životopisech jiné věci: praxe, brigády a zahraniční pobyty. Ukazuje to průzkum nezávislé organizace EDUin propagující vzdělávání.

Firmy považují za podstatnou ale také účast ve skautu nebo jako vedoucí na táboře. Ukazuje to podle nich týmového ducha a schopnost organizace. A těchto vlastností si aktuálně cení. Zatímco diplomem jim přede dveřmi mává kdekdo.

Pomoci může i čtení knih, které se může zdát v životopisu navíc. Personalistům ale napoví, kdo se o práci v jejich firmě vlastně uchází. „Beletrie je velmi pestrá záležitost, která člověka vtahuje do dění, do sociálních vazeb, do toho, co se děje někde jinde než tady u nás. Vnímá víc vazby, sociální kontakt, že věci nejsou úplně černobílé, že můžou být z různých pohledů nahlédnuty jinak a podobně,“ vysvětlil ředitel společnosti EDUin Zdeněk Slejška.

V rámci brigád se cení nejen zapojení do příslušného oboru, ale třeba také do charitativní činnosti. To je ostatně vysoce ceněná zkušenost například v USA.

„Choutky“ personalistů jsou spojeny s přetlakem lidí, kteří se o místa ve společnostech aktuálně ucházejí. Nezaměstnanost v Česku je rekordně nízká a v Evropské unii jsme v tomto směru druzí, hned za Německem.

308win ( 19. února 2016 18:47 )

Hmm doba se vrací,nemyslel sem že to řeknu,ale zlatí komunisti.

andorea ( 19. února 2016 18:36 )

V rámci brigád se cení nejen zapojení do příslušného oboru, ale třeba také do charitativní činnosti. To je ostatně vysoce ceněná zkušenost například v USA. ----- Aha, takže mohu mít zvláštní školu, hlavně, že se správně angažuji...Panebože, co mi to zase připomíná...?

Zobrazit celou diskusi