Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zdena přežila rakovinu: Doktor mě léčil cucavými bonbony!

Autor: Kristýna Beránková - 
13. ledna 2016
21:50

Bolesti v krku patří ke klasickým nepříjemnostem zimy. Trpěla na ně i Zdena Vraná (66) z Veleně u Prahy. Lékař jí tvrdil, že o nic nejde, a stále doporučoval cucací bonbony. Přitom šlo o život. Seniorka totiž měla rakovinu hrtanu…

„Myslela jsem si, že jsem chytla nějaký bacil. Asi tři měsíce jsem zkoušela všechno možné. Můj doktor mi doporučoval, že mám cucat bonbony z lékárny. To mi vůbec nepomohlo,“ vzpomíná Zdena Vraná, která před svou chorobou v roce 2008 pracovala jako ošetřovatelka.

Známá zdravotní sestra jí sehnala silná antibiotika, ani ta ale zabrat nemohla. Záhy se k bolavému krku přidaly i další příznaky – dušnost, pocení a vykašlávání průhledných hlenů. Lékař konečně poslal Zdenu na CT vyšetření.

„Ještě mi kamarádka říkala, Zdeno, neboj se, rakovina nebolí. Ale bohužel se pletla. Byl to zhoubný nádor,“ popisuje Zdena hrozné chvíle. „Naštěstí jsem se dostala na Bulovku, kde se na nádory hrtanu specializují. Zachránili mi nejen život, ale i hlas,“ libuje si Zdena.

Slova chvály má nejen pro onkology a sestry, ale i pro svého manžela Ladislava (71). „Staral se o mě vzorně, všude mě vozil. Mixoval mi jídlo, bez něj bych to zvládla jen těžko,“ říká Věra.

levandulova ( 14. ledna 2016 00:09 )

 A co takhle poslat ji na ORL pane doktore??? Od cucavych tablet k CT. Zajimavy skok. Rovnez nechapu pacientku. Znama sestra ji donesla silna antibiotika??? Aniz by tusila, co ji je, bez kultivace...Nebylo by rozumne zajit si sama na ORL??? Kriste pane, lidi jsou vazne jak nesvepravni.

moiaza ( 13. ledna 2016 22:07 )

 Také pevně věřím, že přežijeme Kalouska. Ale zde asi cucavé bonbóny nepomůžou.

Zobrazit celou diskusi