Angie se za Bowieho provdala v roce 1970 a žila s ním deset let. Manželé spolu měli jediného syna, Duncana Jonese (44), ze kterého vyrostl známý anglický režisér. Právě i díky Angie, která dělala Davidovi manažerku, se Bowie stal legendou. Angie totiž stála u zrodu jeho prvního alba Space Oddity v roce 1969 i pozdějšího The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars (1972), které ho vyneslo na vrchol. Manželství ale nevydrželo ani deset let a vypukla lítá rozvodová bitva.

Angela svému exmanželovi dlouhých 40 let nemohla přijít na jméno, obzvlášť kvůli tomu, že ji donutil žít v promiskuitním vztahu. „Krátce poté, co jsme se vzali, vyšlo na povrch, že pokud to má z jeho strany fungovat, tak to musí být otevřené manželství. Líbil se mi, milovala jsem ho, starala se o něj, ale nechtěla jsem, aby mě ponižoval a jednal se mnou neuctivě,“ prozradila ještě před zpěvákovou smrtí v rozhovoru s televizní stanicí Channel 5.

Angela již dříve v rozhovoru s deníkem The Sun prozradila ta nejintimnější tajemství z jejich společného života. „V posteli měl nejraději muže i ženu,“ uvedla. V sedmdesátých letech se Bowie vřele „přátelil“ s frontmanem The Rolling Stones Mickem Jaggerem a Angie je jednoho dne nachytala v posteli úplně nahé.

„Přinesla jsem snídani a zeptala se jich, jakou měli noc. Byli úplně nazí. Myslím, že nešlo o žádnou romantiku, ale jen rozmar z opilosti,“ práskla Angie. Později prý Bowie svedl i Jaggerovu manželku Biancu. Mezi jeho milenky patřily prý i Elizabeth Taylor, Susan Sarandon a o 20 let starší Ola Hudson, matka kytaristy Slashe. A to je nejspíš jen špička ledovce…

Manželství úlety dlouho nevydrželo, pár začal žít odděleně a počátkem roku 1980 se rozvedli. Angie rázem přišla o práci, z manželství odešla „jen“ s 500 tisíci liber (podle tehdejšího kurzu přes 20 milionů korun) a navíc přišla i o syna, který byl svěřen do péče zpěvákovi. „David našeho chlapce poštval proti mně,“ přiznala smutně s tím, že s ní dosud Duncan nemluví. „Nemohla jsem o Duncana bojovat, protože jsem neměla práci,“ vysvětlila.

Angie krátce po rozvodu propadla alkoholu a drogám. Dokonce se dvakrát pokusila zabít. Nakonec se ale ze závislostí zvládla vyléčit a vybudovat si znovu kariéru.

Angela Bowie je momentálně jednou ze soutěžících v anglickém pořadu Big Brother. Pořadatelé přislíbili, že ji o smrti manžela informují co nejdříve a mimo kamery.

Fotogalerie
31 fotografií