Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rozhodčí basketbalu, kterého oživovali hráči, v pondělí zemřel

Autor: Kateřina Moravcová - 
9. prosince 2015
06:25

V listopadu zkolaboval při basketbalovém zápase. Hráči ho oživovali přímo na hřišti a v nemocnici se dokonce probral. V pondělí ale rozhodčí Miloslav Bělík (†82) v karlovarské nemocnici zemřel.

Miloslav Bělík ve svém úctyhodném věku 82 let běhal po basketbalové palubovce jako zamlada. „Po zápase jsme si v hospodě vždycky říkali, v jak dobré kondici ten šedovlasý chlápek je. Komentovali jsme to slovy, že má krásný basketbalový život a že na té palubovce snad i umře,“ říká jeden z basketbalistů. Bohužel měli pravdu. Rozhodčí zkolaboval 14. listopadu po 45 minutách zápasu.

Kluci z týmů Spartak Chodov a TJ Sokol Kraslice se semkli a střídali v jeho oživování. Velmi jim pomáhala operátorka ze záchranky, které později poděkovali.

Po téměř třicetiminutové resuscitaci se jeho stav stabilizoval. „Dokonce prý byl v nemocnici jednu chvíli z nejhoršího venku. Probudili ho z umělého spánku a s okolím komunikoval,“ dodává basketbalista.

Když pak ale hráči zjišťovali, jak se mu dál daří, donesla se jim velmi smutná zpráva. V pondělí ráno zemřel. „Pacient ležel na oddělení ARO několik týdnů. Bohužel jeho stav byl velmi vážný,“ uzavírá mluvčí karlovarské nemocnice Vladimír Podracký.

DBBS ( 9. prosince 2015 06:47 )

škoda dobrého člověka.....RIP

Zobrazit celou diskusi