Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Čtyřměsíční miminko uhořelo při požáru na Opavsku, hasič vynesl už jen bezvládné tělíčko

Miminko zemřelo při požáru domu.
Miminko zemřelo při požáru domu.  (Autor: hasiči)
Autor: ČTK, haj, Jiří Krušina - 
5. prosince 2015
12:10

Příšerná tragédie postihla rodinu z Radkova na Opavsku. V sobotu ráno totiž jejich dům naproti hasičské zbrojnici vzplál a při požáru bohužel zemřel nejmladší člen rodiny – teprve čtyřměsíční chlapeček Adolf. Rodiče a pětiletý sourozenec zesnulého děťátka byli se zraněními převezeni do nemocnice.

"Záchranáři na místě události resuscitovali dítě v kojeneckém věku, které nejevilo známky života. Přes veškerou snahu posádek se nepodařilo obnovit jeho srdeční činnost. Dítě podlehlo následkům požáru a zasahující lékaři byli nuceni konstatovat jeho smrt," uvedl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Živí z hořícího domu vyvázli rodiče Martin (32) a Šárka (28) se starším synem Ondrou (5). Muž a dítě se nadýchali zplodin hoření, ale byli při vědomí a mimo ohrožení života, uvedl mluvčí.

„Sousedi se snažili hasit. Martin chtěl dokonce skočit pro malého do plamenů. Nedovolili mu to,“ řekla zdrcená sousedka. Do spárů ohně se přesto vydal místní hasič Stáňa. Bezvládné tělo malého Adolfka v postýlce našel a vynesl ven. sdělil mluvčí severomoravské záchranky Lukáš Humpl.

Vrtulník letecké záchranné služby je po prvotním ošetření předal do další péče ve Fakultní nemocnici Ostrava, dodal Humpl. Žena utrpěla poranění horních končetin a vážné popáleniny v oblasti hlavy a rovněž byla přepravena do ostravské fakultní nemocnice.

Hasiči k požáru vyjížděli okolo 07:30, na místě zasahovaly tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů. "Hasiči dostali oheň pod kontrolu ze sedm minut, dohašování jim zabralo čtrnáct minut," uvedl Kůdela. Předběžná škoda byla vyčíslena na 200.000 korun. Tragickou událost kromě hasičů vyšetřuje i policie.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání