Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pepřáky nestačí, bojíme se o život, vzkazují pošťáci Chovancovi

Autor: val - 
2. listopadu 2015
10:09

Řidiči České pošty, která spadá po resort vnitra, se bojí o své životy. Vedení státního podniku i ministrovi Milanu Chovancovi (ČSSD) proto zaslalo dopis, v němž si na situaci stěžují. Podle Lidových novin, které o události informují, se situace začala od října zlepšovat.

„Cítíme se velice ohroženi na zdraví a životech. Každým dnem stoupá riziko loupežného přepadení, ke kterému dříve či později určitě někde dojde. Nenastanou-li změny,“ citovaly LN z dopisu, který adresovala padesátka řidičů České pošty vedení státního podniku i Chovancovi.

Zaměstnanci připomněli, že často převážejí nemalou hotovost, a přitom se pohybují v rizikovém prostředí, jako je pražské hlavní nádraží nebo Václavské náměstí. Naproti tomu soukromé agentury, které převážejí finanční hotovost, běžně vybavují své posádky neprůstřelnými vestami, ale i dalšími ochrannými i útočnými prostředky.

Už jezdí ve dvojicích

Ředitel Federace výkonných zaměstnanců ČR Miroslav Prokop, který řidiče zastupuje, řekl deníku, že na problém začali upozorňovat už před dvěma lety, když Česká pošta zařadila mezi své služby rozvoz hotovosti, ale nezajistila svým lidem lepší bezpečnostní podmínky. Když si řidiči letos na jaře stěžovali, v květnu dostali na depo pouze pár pepřových sprejů.

Ředitel pošty Martin Elkán řidičům odpověděl dopisem, v kterém uvádí, že nastavení systému plně odpovídá standardům. Pomohla až schůzka s ministrem vnitra, který Elkánovi nařídil, aby situaci vyřešil. Od října se podle LN začala situace zlepšovat – například tím, že peníze nepřeváží už jen řidič, ale má k sobě jednoho pomocníka. Další opatření nechtějí zástupci příslušných institucí konkretizovat. Slibují ale situaci nadále kontrolovat.

bizon_pepa ( 2. listopadu 2015 13:41 )

Proc by pro ne Mutter Angela mela posilat ty slibene vladni specialy?

y1xcvbnm ( 2. listopadu 2015 12:29 )

Proč někdo neřekne uprchlíkům že v Evropě je už zima aby zůstali na místě, moře je ještě asi teplé ale tady mrzne!!!! Kdy začně Anděla Merklová poslílat pro ně ty slíbené vládní speciály ???? Aby to měli pohodlné a přímo do Německa.

takytaky ( 2. listopadu 2015 11:26 )

No ještě různým zlodějům popište jak málo jsou pošťáci chránění!!!

Zobrazit celou diskusi