Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Je libo protiatomový kryt? Stojí 27 milionů

Autor: Matěj Smlsal - 
23. června 2015
18:47

Chcete mít vlastní protiatomový kryt? Není problém. Pod Parukářkou na pražském Žižkově je jeden k mání za 27 milionů korun. Realitky ale prodávají i jiné kuriozity.

Objekt z 50. let minulého století leží pod Vrchem sv. Kříže a jeho celková rozloha činí 2000 metrů čtverečních. „Majitelkou je soukromá osoba. Tehdy využila nabídky na odkup, protože měla volné peněžní prostředky. Byla to jednoduše zajímavá nabídka ve správnou dobu,“ řekl Blesku mluvčí realitní kanceláře RE/MAX Tomáš Hejda s tím, že přímo majitelka se nechce k ničemu vyjadřovat.

Kryt prodává proto, že s ním nemá žádný záměr. Ostatně celou dobu ho nijak nevyužívala. K čemu ale vůbec může takový prostor novým majitelům sloužit? „Je ideální jako specifická natáčecí lokace pro filmy. Dále by se dal využít jako netradiční galerie, nahrávací studio a podobně,“ vyjmenoval Hejda.

A už se hlásí i první zájemci. Realitka však počítá s tím, že k prodeji takto netradičního prostoru nedojde hned. Kolik kupec za kryt zaplatí, není jasné. Původně bylo u inzerátu napsáno 27 milionů korun, nyní už je cena dostupná jen na vyžádání v realitní kanceláři.

Do krytu se dostanete z Jeseniovy ulice v Praze 3. Vchod je umístěn ve skále. Kryt je vybaven vlastním zdrojem elektrického proudu i vodní nádrží. „Prostory se dříve využívaly také jako vysílací studia nebo kanceláře a skladové prostory,“ uvedl mluvčí realitní kanceláře Tomáš Hejda.

Pod Vrchem sv. Kříže je ještě další kryt, který ale vlastní pražský magistrát. „Říká se mu Bezovka. Je udržovaný a připravený pro případné využití,“ sdělil mluvčí magistrátu Vladimír Řepka.

Prodávají se i věže nebo zámky

Protiatomový kryt není jedinou neobvyklou nemovitostí, kterou si teď můžete koupit. V nabídce jsou také zámky, mlýny, věže či gotická vodní tvrz.

Vodárenská věž (Roudnice nad Labem)

Historický objekt o velikosti 4+kk pochází z roku 1927. Věž měří 26 metrů a je vhodná ke zřízení restaurace či bytu. U vodárny navíc můžete kotvit lodě. Objekt nabízí realitní kancelář Svoboda & Williams za 7 milionů korun.

Gotická vodní tvrz (Kestřany u Písku)

Tvrz vznikala ve 14. a 15. století. Je považována za jednu z nejzachovalejších svého druhu u nás. Areál je tvořen několika historickými budovami, které jsou obehnané kamennou hradbou. Součástí je i obranná válcová věž. M&M reality nabízí tvrz za 24 milionů korun.

Zámek Kosova Hora (Kosova Hora u Sedlčan)

Renesanční zámek ze 16. století se skládá ze dvou křídel a patří k němu i zahrada. Objekt je kulturní památkou, má zachovalé křížové klenby, arkádové chodby či gotické sloupy. Je možné ho i dostavět. Zámek nabízí M&M reality za 21 milionů korun.

Historický vodní mlýn (hráz Mlýnského rybníka)

Mlýn se nachází asi 20 km od Tábora v malebném přírodním parku. V objektu, který nutně potřebuje rekonstrukci, je i dvoupatrová mlýnice s dodnes funkční vodní turbínou z roku 1914. K mlýnu patří také stodola a hospodářské stavení. V nabídce ho má společnost Golden Castle a požaduje za něj 1,4 milionu korun.

Video Protiatomový kryt v Praze na prodej: Připravte si 27 milionů - Matěj Smlsal, Petr Soukup
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi