Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

10 let od útěku Krejčíře: Než ho zabásli, žil si v tomto pohádkovém luxusu

Autor: Eva Pospíšilová - 
20. června 2015
06:55

Říkal tomu standard. Kohoutky ze zlata, v akváriu žralok, bazén pro psy, v garáži lamborghini. V Černošicích u Prahy si Radovan Krejčíř (46) zařídil soukromé nebe. I když by mu víc slušelo peklo…

Krejčířova rezidence, jejíž oficiální majitelkou je jeho manželka Kateřina (41), patří mezi skvosty Černošic.

Je částečně vytesaná ve skále a znalci odhadují, že její hodnota může být stále až 400 milionů korun, za něž ji její původní majitelé měli pořídit.

A to navzdory tomu, že ji už dlouho nikdo neobývá. Právě před 10 lety odtud Radovan Krejčíř odešel, přičemž mu přítomné policejní komando div nezamávalo. 

„Vila je sice prázdná a neví se, co s ní nakonec bude, jestli se prodá, nebo ne, pořád se o ni starají lidé od Krejčíře, kteří zůstali v Česku,“ řekl člověk, který si nepřál být jmenován.

Reportéry Blesku nicméně jako jediné nechal do legendárního sídla nahlédnout. Samozřejmě s povolením Krejčíře, který si momentálně užívá standardu jihoafrické věznice.

Vkus muže, od něhož si nečisté peníze údajně půjčovali i prominentní čeští politici, teď zřejmě budou oceňovat znalci.

Kvůli několika exekucím a umoření Krejčířova dvousetmilionového dluhu vila směřuje do dražby. Proces ale provázejí obstrukce, původní majitelé by si ji totiž rádi prodali sami. Kupec se ale zatím nenašel.

Krejčíř zbohatl na kuponové privatizaci. S pár známými založil několik firem se shodným názvem Corado a soustředil se na výkup kuponových knížek drobných vkladatelů.

„Mohu doložit, že jsem takto vydělal stamiliony korun,“ tvrdil.

Jenže způsob, jakým hospodařil, jej nakonec přivedl do střetu se zákonem – v prosinci 2001 byl Krejčíř i se svým otcem obviněn z vytunelování ostravské společnosti Staviva: Škoda byla několik stovek milionů korun, ale to byl jen začátek... Na konci byl odsouzen k 10,5 roku za půlmiliardový daňový únik.

dempe ( 20. června 2015 23:01 )

 kurzové sázení, velmi spolehlivé informace : http://salveto.blogspot.cz/

xxxx678 ( 20. června 2015 17:17 )

Sedni do jednoho z tvých aut a udělej si výlet do Průhonic

pekaaaros ( 20. června 2015 13:30 )

páni - zahrádka do kopce. musel mít speciální sekačku. měl i zahradníka? sháním stroj na podobnej terén. že bych napsal Krejčířovi o nějakou tu radu při výběru sekačky?

ingmarie ( 20. června 2015 13:26 )

 Škoda , že utekl , teď mohl být ve vládě ministrem financí a bojovat proti korupci. Podmínky jsou ideální

ellenic ( 20. června 2015 13:25 )

legalizuj-srdcem No pokud myslíš jako 1 mezi lumpy, tak to ano, tam jen tak nemá konkurenci . A já doufám že ho nepustí .

Zobrazit celou diskusi