Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bratra dealera drog poléval vroucí vodou, pak ho chtěl zabít. Krejčíře v JAR odsoudili za pokus o vraždu

Autor: ČTK ljš - 
24. srpna 2015
12:10

Má na krku spoustu obvinění, ale až nyní byl Radovan Krejčíř v Jihoafrické republice poprvé odsouzen. Soud v Johannesburgu ho shledal vinným v případu pokusu o vraždu, únosu a přechovávání drog.

Případ se týká únosu a mučení bratra drogového dealera, jenž zmizel i s 25 kilogramy pervitinu, který podle obžaloby pro českého podnikatele převážel. Krejčíř v minulosti vinu opakovaně odmítl.

Krejčíř České televizi po vynesení verdiktu řekl, že lež a nenávist zvítězila nad pravdou a láskou. Soud ve verdiktu uvedl, že Krejčíř je vinný z únosu, pokusu o vraždu a také z pokusu o držení drog. Jeho blízký spolupracovník Desai Luphondo byl uznán vinným z držení drog.

Krejčíř podle obžaloby spolu s několika dalšími lidmi unesl, mučil a pokusil se zabít Bhekiho Lukheleho. Ten Krejčíře u soudu označil za muže, který ho kopal a poléval vroucí vodou. Podle prokuratury tak chtěl Krejčíř zjistit, kde se nachází Lukheleho bratr, jenž zmizel i s 25 kilogramy pervitinu, které údajně pro českého podnikatele převážel.

Soudce Colin Lamont prohlásil, že přijal výpověď Lukheleho a věří tomu, že byl unesen, čtyři dny zadržován a mučen. Dodal také, že Lukheleho identifikaci Krejčíře potvrdili další svědci. Výši trestu v Krejčířově případu podle portálu The Citizen News soud v JAR oznámí 11. září.

Krejčíř žije v JAR od roku 2007. Přesídlil tam ze Seychel, kam utekl o dva roky dříve před policejním vyšetřováním v Česku. V Jižní Africe, kde je spojován s řadou zločinů, požádal o azyl, což ale komplikuje českou žádost o jeho vydání. Až do vyřešení azylového řízení totiž nemůže být kvůli uprchlickému statusu deportován. Ve vlasti byl mezitím odsouzen k 10,5 roku vězení za více než půlmiliardový daňový únik.

nicnezpravda. ( 28. srpna 2015 13:49 )

salto ( 24. srpna 2015 15:15 )

Pistorius je jejich gauner, ale Krejčíř je importovaný a to je rozdíl

sores ( 24. srpna 2015 13:59 )

O.dporné vy.žrané p.rase! Co je to za podčlověka lít na někoho vařící vodu? To samé mu udělat, je to zrů.da. Kéž by ho v base oddělali.

verka1 ( 24. srpna 2015 12:47 )

mafiána zavřít na doživotí jeho rodinu taky zavřít

takytaky ( 24. srpna 2015 12:24 )

kolik dostane? pár měsíců jako Pistorius?

Zobrazit celou diskusi